Ponedeljak 26.05.2014.
13:49
Beta

Karteru dijagnostikovan rak pluća

 

Karter, koji boluje od Kronove bolesti, krajem prošlog leta se oporavio od raka testisa i igrao je na većini turnira ove sezone. On je ovog vikenda u Glosteru trebalo da učestvuje u kvalifikacijama za Vuši klasik, ali je morao da se povuče.

"Ali je najveći borac koga poznajem i posle razgovora koji smo vodili poslednjih dana, uveravam vas da će se boriti u bici koja je pred njim. Znam da će svi čekati da se Ali vrati takmičenjima i verujem da će mi se svi naši prijatelji, navijači i partneri priključiti u željama za njegov potpuni oporavak", navodi se u saopštenju
predsednika WPBSA Džejsona Fergusona. 

Karter je u karijeri osvojio tri turnira koja se boduju za svetsku rang listu - Otvoreno prvenstvo Velsa 2009. godine, Masters u Šangaju 2010. godine i Masters u Nemačkoj početkom 2013. godine. On je dva puta igrao u finalu Svetskog prvenstva 2008. i 2012. godine i oba puta je izgubio od Ronija O'Salivena.

Profesionalac je od 1996. godine, trenutno je 13. na svetu, a njegov najbolji plasman na svetskoj rang listi je drugo mesto. Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Šefildu takmičenje je završio u drugom kolu porazom od Marka Selbija, koji je kasnije osvojio turnir.

2024 © - Vesti online