Nedelja 25.05.2014.
12:53
Beta

Voda u BiH poplavila i dvospratnice

Doboj bio pod vodom...
 

Uništene kuće, visoki nanosi smeća na sve strane, vozila humanitarne pomoći i civilne zaštite, blato, prašina - to je slika koja svakoga ko krene od Sarajeva do Doboja prati celim putem.

Pročitajte još:

* JEZIVO: Zemlja gutala kuće u BiH

* UŽAS: Pogledajte kako je voda progutala Doboj za 6 minuta!

* Banjalučki novinar pokazao da ima veliko srce

Situacija je i dalje teška ali je,kažu nadležni, pod kontrolom. Na regionalnom putu od Maglaja do Doboja mogu se videti klizišta i odroni koji su u većini slučajeva očišćeni, premda su nanosi zemlje vidni svuda. Kolone putničkih automobila i šlepera kreću se sporo, dižući prašinu preostalu od mulja reke.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Bijeljine naredio je direktorima osnovnih i srednjih škola na tom području da obezbede sanitarno-higijenske i tehničke, kao i kadrovske uslove za nesmetan nastavak nastave od ponedeljka, 26. maja.

Stanje na području Bijeljine postepeno se stabilizuje, mada još uvek postoji opasnost kada je u pitanju Dašnički nasip, kao i potencijalno loša epidemiološka situacija na poplavljenom području uz reku Savu, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradska komisija za procenu štete je sa 10 timova tokom subote popisala 267 objekata u koje je ušla voda. Juče je, takođe, prikupljeno 11 tona uginule stoke.

2024 © - Vesti online