Subota 24.05.2014.
18:19
mozzartsport.com

Zvezdina deca blistala u Lisabonu!

 

Mlađi pioniri fudbalskog kluba Crvena zvezda zablistali su na drugom Međunarodno projektu za decu „Fudbal za prijateljstvo“. Generacija crveno-belih, rođenih 2000. godine, stigla je do finala uličnog turnira u fudbalu, gde je poražena od domaćina Benfike rezultatom 3:2 i to pogotkom u poslednjim sekundama meča. Zvezda je prethodno nanela ubeljive poraze Arsenalu iz Kijeva (6:2), Varsoviji iz Varšave (6:2) i turskom Galatasaraju (8:2).


Na završnom Forumu manifestacije - koji je održan u velelepnom Estoril Kongresnom centru, učesnici iz 16 zemalja Evrope - Belorusije, Bugarske, Francuske, Holandije, Hrvatske, Italije Mađarske, Nemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine i Velike Britanije su kroz uzbudljiv i raznovrstan sportski i kulturno-zabavni program potvrdili svoju posvećenost pokretačkim principima ovog pokreta - tradiciji, miru, prijateljstvu, pobedi, zdravlju, jednakosti, fer-pleju i predanosti.


Kao i prošle godine, izuzetnu pažnju svih učesnika i posetioca Foruma izazvala je konferencija za medije globalnog Ambasadora projekta, proslavljenog nemačkog fudbalskog asa Franca Bekenbauera - uz koga su se predstavnicima “sedme sile” obratili i slavni portugalski golman i Ambasador UEFA Viktor Baija i Direktor kompanije Gazprom Germanija, Vjačeslav Krupnjikov. Kajzer Franc je istakao da je izuzetno ponosan i srećan što i ove godine predvodi projekat koji se tako brzo razvija, vodi mlade i poklonike sporta svih generacija ka njegovim najvažnijim vrednostima, citirajući Nelsona Mandelu “Sport ima tu moć da promeni svet!”


Ovom prilikom, učesnici konferencije za medije skrenuli su pažnju i na međunarodnu akciju pružanja pomoći područjima Srbije, Bosne i Hrvatske postradalim u nedavnim katastrofalnim poplavama – kao izraz solidarnosti, prijateljstva, saradnje i humanosti koji pokreću duh ovog projekta.

2024 © - Vesti online