Subota 24.05.2014.
14:06
Žena

FOTO: Beba koja je preživala abortus

Jača od abortusa: Malena Amelija Hant
 

- Ne mogu da prestanem da je mazim, nikada ne želim da je spustim - priča Šenon za "Dejli Mejl" nežno predajući bebu svom partneru i ocu deteta, Antoniju Hantu (24).

Njihova starija ćerka Lejsu (14 meseci) nežno ljubi mlađu sestru u čelo.

Ova srećna pordica danas uživa, ali ne tako davno, prolazili su kroz pravu dramu. Njihova priča je protutnjala svetskim medijima pre nekoliko meseci, kada je Šenon saznala da je i pored abortusa, ona i dalje u drugom stanju.

Iako tada nisu želeli drugo dete, ovaj mladi par je sada presrećan.

- Zovemo je našim čudom od deteta, jer jednostavno ne znamo kako je mogla da preživi. Mora da je žarko želela da bude ovde. Kada je gledam kako spava, ne mogu da podnesem pomisao na to da je ona mogla da nikada ne bude tu. Dugo sam osećala grižu savesti, ali sada samo osećam olakšanje - priznaje majka.

Iako su sada presrećni sa svoje dve male devojčice, ovaj par još ne može da bude potpuno miran. Naime, potrebno je da prođe i do četoro godine kako bi lekari sa sigurnošću mogli da kažu da li su lekovi koje je Šenon uzela za prekid trudnoće prozrokovali neke dogoročne probleme u razvoju. Ona za sada izgleda odlično i sasvim je zdrava, ali roditelji se brinu za budućnost.

Mama Šenon (20) ne može da prestane da mazi "čudo od deteta"
 

- Želim da verujem da je ona savršena, i instinkt mi govori da je ona u redu, što bi bilo još jedno čudo. Ali čak i da postoje neki problemi za koje još ne znamo, to neće promeniti ljubav koju osećamo prema njoj - priča Šenon.


Amelija je sada voljeno dete, ali roditeljima je vidno neprijatno kada treba da priznaju da je ne tako davno situacija bila nešto drugačija. Kako će ikada moći da priznaju svojoj devojčici istinu o njenom dolasku na svet?


- Zaista ne znam šta ćemo joj reći. To je nešto što se dešava jako retko, i nadamo se da će shvatiti sve kada bude dovoljno odrasla. Ono što treba da zna jeste da je voljena i željena. Kada bismo ponovo dobili priliku, sve bismo uradili drugačije, ali tada smo mislili da radimo ispravnu stvar - priznaje Antoni, nežno milujući bebu.

Šenon je slučajno ostala u drugom stanju nedugo nakon što je rodila prvo dete. S obzirom na to da je prvi porođaj bio jako težak, te je Šenon završila sa ozbiljnim povredama unutrašnjih organa, ona je poslušala savete doktora i odlučila se za medicinski abortus. Šenon je zbog treumatičnog prvog porođaja želela da abortira, ali nije uspela i sada je zahvalna

Svi na okupu
 


- Nakon što se Lejsi rodila, želela sam da se sterilišem, jer je porođaj bio jako traumatičan. Bila sam ubeđena da ne želim više dece, ali rečeno mi je da sam previše mlada da bih donela tu odluku. Kada sam saznala da sam ponovo u drugom stanju, prvi instinkt mi je bio da je zadržim, ali krenula sam da razmišljam o Lejsi i kako ne bi bilo fer prema njoj da se meni nešto desi i kada bi ostala sama - priseća se majka.

Ona je u tom periodu patila i od post-porođajne depresije, koja je uticala na njenu četvorogodišnju vezu sa Antonijem i on se iselio iz stana kako bi joj dao malo prostora.

Kada mu je saopštila da je u drugom stanju, svega dve nedelje nakon razlaza, oboje su se složili da bi bilo neodgovorno doneti dete na svet u ovakvim okolnostima. Ona se tada odlučila za medicinski abortus, koji se obavlja lekovima. Ipak, sudbina je odličila drugačije, i nova beba je ponovo okupila porodicu pod istim krovom.

Ona je ugradila kontaceptivni implant, kako nikada više ne bi morala da prolazi kroz neželjenu trudnoću, a roditeljima sada samo ostaje da ćekaju i vide da li su lekovi za abortus naškodili njihovom detetu ili ne.

2023 © - Vesti online