Petak 23.05.2014.
16:49
Beta

Širom BiH čišćenje, u Doboju trodnevna žalost

Poplave u Doboju odnele živote i nanele veliku materijalnu štetu
 

U toku su deratizacija, dezinfekcija i dezinsekcija u poplavljenim područjima, i geološka ispitivanja na klizištima koja je pokrenula voda.

U Maglaj, teško pogođen poplavom, danas je stiglo 600 dobrovoljaca koji pomažu u čišćenju. Prioritet su odvoženje otpada i smeća, i sprečavanje zaraza. Na području Zeničko-dobojskog kantona popravljaju se putevi. U opštini Odžak voda se povlači, ali su još pod vodom sela u opštinama Domaljevac, Šamac i Orašje.

UŽAS: Pogledajte kako je voda progutala Doboj za 6 minuta!

U mestu Gračanica na severu Bosne i Hercegovine stanovnici čiste mulj i otpad sa ulica. Šetat u tom mestu je veoma velika.

Sava opada, spasioci zbog epidemije ne smeju u vodu

U Slavoniji pogođenoj do sad nezabeleženim poplavama situacija je i danas teška - Sava se polako povlači, ali je hiljade kuća i dalje poplavljeno.

Budući da je za područje Vukovarsko-sremske županije proglašena opasnost od epidemije, spasioci danas ne smeju da ulaze u vodu, pa rade samo iz čamaca.

Danas treba da počne i gradnja podnasipa u Rajevu Selu, gde je ranije probijen, da bi se zaustavio dotok Save u polavljena mesta u blizini granice sa Srbijom.

Gradonačelnik Županje Davor Miličević izjavio je da je vodostaj Save u nekoliko poslednjih dana pao za dva metra, a da treba da padne još za 40-tak centimetara da bi se proglasile redovne mere odbrane od poplava i da bi se život vratio u normalu.

On je dodao da treba biti na oprezu. Rekao je da je neverovatno da je voda u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju stvorila jezero prečnika većeg od 100 kilometara.

2024 © - Vesti online