Petak 23.05.2014.
06:12
R. L.

Ni glasa o ženi i sinu

Danima spasava poplavljene sugrađane, a još nema pouzdane podatke o svojoj ženi i dvogodišnjem sinu, koji su nestali u naletu bujice u Velikom Polju (Ilustracija)
 

- Bilo je javljeno da su pronađeni, ali se ispostavilo da je informacija lažna. Obišao sam u Beogradu sva prihvatilišta i nisam ih našao - rekao je za "Vesti" Nedeljković.
Ovaj 25-godišnji momak priča da je 1999. godine stigao u Obrenovac kao dečak izbeglica sa Kosova gde mu je stradala cela porodica. Kaže da strahuje da je po drugi put ostao bez svojih najmilijih.


- Kad je počela poplava, brže bolje sam suprugu i dvogodišnjeg sina iz grada odveo kod tasta u Veliko Polje, jer sam verovao da će tamo biti bezbedni. Ali ubrzo mi ženin otac javlja da voda nadolazi do grla i da su morali da se popnu na krov. On je u jednom trenutku sišao u kuću po ćebe i kad se vratio, moje žene i sina više nije bilo - priča Nedeljković.

Vratio se u Obrenovac, nastavio da pomaže i traži porodicu.

Utopili mu se žena i sin, a on i dalje spasava ljude

- Neću se smiriti dok ih ne pronađem. Žive ili mrtve. Strahujem od najgoreg. Ako sam ostao potpuno sam, sahraniću ih kako dolikuje i prijaviti se u vojsku da život posvetim spasavanju ljudi - kaže Džambo.


On odbija svaku pomoć za sebe. Veli da nu bez porodice ne treba ništa. Danima i noćima ne spava i rame uz rame sa spasiocima izvlači poplavljene Obrenovčane.

2024 © - Vesti online