Četvrtak 22.05.2014.
08:10
M. Roknić - Vesti

Vučić i Dodik preusmerili poplave!

"Zaverenici": Dodik i Vučić krivi novinarima i za nevreme
 

Prenose se i glasine iz BiH da su nasipi uz Savu kod Bijeljine minirani kako bi se spasao Šabac! Kao ključni "dokaz" za to uzima se susret Vučića i Dodika pre nekoliko dana u Beogradu na kojem je navodno dogovoreno da se žrtvuje Semberija za spas Šapca. Pucanje brane kod Bijeljine na četiri mesta upućuje na to da je ona minirana, tvrde zagovornici teorije nove urote.


Predsedniku Srpske kao najveći krimen spočitava se upravo njegov odlazak na noge Vučiću u "najgorem momentu katastrofalne poplave u BiH", pogotovo što "Vučić i ne krije da ima precizne planove sa preusmeravanjem vodene bujice".

Građani za poplave krive "đavolji" HAARP


Neki internet portali u Hrvatskoj, pogotovo Dnevno.hr, naglašeno ističu da "Srbija primenjuje ratne mere u borbi protiv poplava i sve se više sumnja da su terorističkim akcijama uništili nasipe i izazvali poplave u Hrvatskoj kako bi rasteretili Srbiju".


U tom kontekstu se spominje i pucanje nasipa kod Rajevog Sela, koji je sagrađen pre samo četiri godine. Zbunilo je to i hrvatskog premijera Zorana Milanovića koji je, obilazeći poplavljena područja, rekao:


- Pukao nam je novi nasip na deonici od 12 kilometara. To je novi nasip koji bi valjda trebalo da drži vodu. Stari nasip nizvodno je držao bolje od novog. Tražim od ministra i generalnog direktora Hrvatskih voda odgovore.

Vukovarska katastrofa

Posle višednevne borbe sa vodenom stihijom na istoku Hrvatske hrvatska vlada je proglasila katastrofu za područje Vukovarsko-sremske županije koja je pogođena poplavom. Dan pre je takođe odlučila da u odbranu od poplava i obnovu tih područja uključi sve nezaposlene u toj regiji tako što će ih uključiti u programe komunalnih javnih radova. Gradovima i opštinama pogođenim poplavama vlada je naložila zapošljavanje nezaposlenih sa prebivalištem na poplavljenim područjima, koje će uključiti na sanaciju terena i otklanjanje posledica poplava u trajanju od šest meseci. Na taj način posao će dobiti oko 1.000 radnika, čija će minimalna plata biti oko 500 evra.


Ali, u Hrvatskoj su sve glasniji oni koji odgovore već znaju, pa tvrde da i taj novi nasip na hrvatskoj strani nije pukao već je miniran. Pa se tako i predsednik Hrvatske stranke prava, Danijel Srb, pita "gde to Vučić misli primenjivati ratne mere i koja je to druga strana na koju planira puštati vodu"?


Ni on ne krije uverenje da nasipi uz Savu nisu slučajno popustili i da bi Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske odgovor na to trebalo da zatraži u Beogradu. Srećom službeni Zagreb ničim ne daje naslutiti da ima takve sumnje i namere.

2024 © - Vesti online