Sreda 21.05.2014.
20:09
Beta, Srna

U BiH do sada 21 žrtva poplava

Vodena stihija je u Bosni i Hercegovini odnela 21 život
 

Trenutno ni u Federaciji BiH ni u Republici Srpskoj nema osoba sa zaraznim bolestima, kazali su ministri na sednici kojoj su prisustvovali i predstavnici Svetske zdravstvene organizacije.

"Na teritoriji Federacije BiH, do jutros u osam sati, imali smo tri potvrđene smrti. Nemamo trenutno epidemija i zaraza na poplavljenim područjima. Situacija u tim područjima jeste nesigurna ali je kontrolisana. Broj mrtvih u RS je 17, veličina katastofe u RS je ogromna. U RS su u potpunosti uništena dva grada, to su grad Doboj i grad Šamac", rekao je federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović. U međuvremenu, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Šoja potvrdila je smrt sedamdesetpetogodišnje Dragice Salković iz Doboja, čime se broj stradlih popeo na 18.

Uništeni su značajni delovi opštine Modriča, poplavljen je grad Bijeljina, delovi Srebrenice, Šekovića, Bratunca, Han-Pijeska, Banjalučka regija, Prijedor, jednostavnije rečeno polovina Republike Srpske je zahvaćena ovim poplavama, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

2024 © - Vesti online