Sreda 21.05.2014.
20:00
Jutarnji.hr, Vestionline

Pirsingom do snažnijeg orgazma - istina ili laž

Pirsing o kojem pričamo nije naravno na stomaku već malo niže. Onaj koji može izazvati mnogo veće zdravstvene probleme nego što se misli
 

U zapadnim zemljama žene sve češće stavljaju pirsing na klitoris usled seksualnih disfunkcija, kao što je anorgazmija tj. odsutnost seksualnog vrhunca.

Istraživači raspravljaju o tome koliko je zapravo moguće meriti seksualno uzbuđenje kod žena, jer neke žene često takve osećaje ne pokazuju.

Doktor Fabian Velend upozorava kako svaki drugi intimni pirsing donosi komplikacije. Probušeni klitoris može krvariti, oteći i upaliti se. Infekcije rane prenose se na vaginu i  unutrašnje organe. Takve situacije dovode i do komplikacija, kao što je na primer neplodnost.

Takođe, mikrobi koji na taj način ulaze u telo, mogu dovesti do sepse, bakterije se mogu naći na srčanim zaliscima i stvoriti velike probleme.

Problemi koji mogu nastati po zdravlje žena mnogo su veći nego oni kada žena ima seksualne disfunkcije koje i se, navode stručnjaci, mogle lakše i bezbolnije rešavaju seksualnim terapeutima i razgovorima, nego bušenjem.

2024 © - Vesti online