Utorak 20.05.2014.
11:33
Srna

Nastavljeni sukobi u regionu Donjeck: Ranjene tri osobe!

Najkritičnije u Slavjasnku i Kramatorsku (Foto: Arhiva)
 

On je agenciji Interfaks rekao da su registrovani gubici među borcima snaga za samoodbranu i među civilima. U Kramatorsku, jedna žena je hospitalizovana nakon što je zadobila povredu od gelera u predelu glave. Lekari su rekli da je ona u kritičnom stanju.

Dva borca snaga za samoodbranu Kramatorska zadobila su povrede u sukobima sa pripadnicima ukrajinske Nacionalne garde, rekao je portparol, prenio je "Glas Rusije".

U međuvremenu, ukrajinske snage pokrenule su napad na selo i poljoprivrednu pijacu u Slavjansku, rekao je portparol lokalnih samoodbrambenih snaga.

Pijaca Moločarski skoro je potpuno uništena. Iznad te oblasti cele noći su nadletali borbeni avioni, rekao je portparol i dodao da je ukrajinska vojska tenkovima pokušala da uđe u oblast iz pravca grada Izijuma, u regionu Harkova.

Portparol je rekao da su samoodbrambene snage postavile vojnu tehniku na tom putu. Sinoć su nastavljeni oružani sukobi i u selu Andrejevka.

Portparol štaba milicije u Kramatorsku rekao je da su sinoć pripadnici Nacionalne garde zaustavili autobus na liniji Kramatorsk-Slavjansk i naredili putnicima, većinom ženama, da izađu. Vojnici su posle toga naredili putnicima da kleknu na kolena i tako su ih ispitivali.

2024 © - Vesti online