Utorak 20.05.2014.
11:51
Srna

"Rusija ne želi nove teritorije, ali..."

Rusija nije u obavezi da garantuje bilo šta bilo kome: Dmitrij Medvedev
 

On je apelovao na sve strane da prekinu da traže garancije od Moskve i da se fokusiraju na deeskalaciju sukoba. "Što se tiče raznih teorija da Rusija želi nove teritorije, to je obična propaganda. Ne želim to ni da komentarišem", rekao je on u intervjuu televiziji "Blumberg".

Na pitanje da li će Rusija da anektira ili pripoji druge delove Ukrajine i da li može da garantuje da neki drugi delovi Ukrajine neće postati deo Ruske Federacije on je istakao da Moskva nije obavezna da garantuje bilo šta bilo kome.

"Rusiji se ne može verovati"

"Mi nismo preuzeli nikakve obaveze u tom smislu", rekao je on, preneo je "Glas Rusije". On je dodao da je glavni zadatak spuštanje tenzija u Ukrajini, a ne davanje garancija bilo kome o bilo čemu. "Mi vidimo šta se tamo događa, to je građanski rat i o tome treba da razmišljamo", rekao je Medvedev.

Govoreći o sankcijama SAD protiv Moskve, Medvedev je rekao da Rusija planira uzvratne mere. "Naravno da postoji plan u zavisnosti od toga kako će se situacija razvijati", rekao je Medvedev.

"Naš paket mera odmazde ne uključuje samo mere u smislu postepenog poboljšanja situacije u našoj privredi, već i mere čija će mete biti određene zemlje", rekao je on.

2024 © - Vesti online