Nedelja 28.03.2010.
06:41 >> 14:56h
Tanjug

"Jat ervejz" od danas po letnjem redu letenja

"Jat ervejz" svojim putnicima nudi još 81 let nedeljno na bazi komercijalnih ugovora o zajedničkom korišćenju linija ("code share" aranžmana), u okviru kojih zakupljuje određeni broj mesta u avionima najprestižnijih evropskih aviokompanija.


U odnosu na prošlogodišnju letnju sezonu, nove destinacije su Dubai i Portorož.
Let za Dubai uveden je 9. februara i "Jat ervejz" na toj liniji za sada leti utorkom. Od 28. marta avioni će leteti za Dubai dva puta sedmično - četvrtkom i subotom, a od 10. maja tri puta - ponedeljkom, četvrtkom i subotom.


Na redovnoj liniji Beograd-Portorož-Beograd "Jat ervejz" će saobraćati od 15. aprila - četvrtkom i nedeljom.


Tokom letnjeg reda letenja najfrekventnije linije nacionalnog avio-prevoznika su za Frankfurt, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London, Skoplje, Podgoricu i Tivat. Na njima će avioni leteti najmanje jednom dnevno.


Za Ljubljanu će leteti šest puta, za Amsterdam, Dizeldorf i Rim pet puta nedeljno, a četiri nedeljna leta obavljaće se na liniji prema Stokholmu, Milanu i Istanbulu.

Tri puta nedeljno "Jat ervejz" će leteti za Štutgart, Berlin, Kopenhagen, Atinu, Brisel i Larnaku, za Trst, Portorož, Tel Aviv i Dubai dva puta nedeljno, a jedanput za Maltu, Tripoli, Tunis i Monastir.


Planom letenja za ovo leto "Jat ervejz" će od 1. juna uvesti linije za Ohrid, Solun i Geteborg, a pojačaće redovan saobraćaj sa Amsterdamom, Sarajevom, Cirihom, Londonom, Skopljem, Larnakom, Dubaijem, Parizom, Berlinom, Kopenhagenom, Rimom, Trstom, Maltom, Triplijem, Monastirom i Tivtom.

2024 © - Vesti online