Ponedeljak 19.05.2014.
20:41
Beta

“Uz Srbiju smo u ovom teškom periodu“

Ivica Dačić organizovao je obilazak Obrenovca za oko 70 ambasadora, predstavnike diplomatskog kora i novinare
 

Posle obilaska potopljenog Obrenovca organizovanog za oko 70 ambasadora i predstavnika diplomatskog kora i za novinare, Dačić je istakao da će Srbija iskoristiti sve mehanizme pomoći koji su joj na raspolaganju i ukazao da je važno "sistemski rešavati tekuće probleme".

Dačić je rekao da su u poplavama "mnogi ljudi izgubili živote" i da je "materijalna šteta velika".

"Ono što smo danas videli je daleko blaža slika od onoga što je bilo prethodnih dana, ali se i sada može videti kako su teške bile vremenske prilike i koliko je opasno bilo u Obrenovcu", rekao je novinarima Dačić u prisustvu nekoliko ambasadora iz zemalja EU na čelu sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom.

Dačić je zahvalio svim zemljama koje su dale pomoć, a "dale su skoro sve" i dodao da je između ostalih Ambasada Italije uputila pomoć u vrednosti od 200.000 evra, dok je Azerbejdžan dao humanitarnu pomoć vrednosti 400.000 evra.

Obilazak poplavljenog Obrenovcau kamionima Žandarmerije
 

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ukazao je da će biti potreban veliki napor u saniranju posledica poplava i dodao da je ponosan što je EU "od početka deo velike spasilačke akcije Vlade Srbije".

"Sigurno je da ćemo biti uz Srbiju u ovom veoma teškom periodu", poručio je Devenport.

"Svi se danas pomalo osećamo kao da smo građani Obrenovca. Danas smo tu da pokažemo solidarnost sa Obrenovcem i celom Srbijom. Možete da računate na nas", poručio je ambasador italije Đuzepe Manco posle obilaska potopljenog Obrenovca, zajedno sa novinarima u kamionima Žandarmerije.

2024 © - Vesti online