Sreda 21.05.2014.
02:23
Vesti

Sveštenici uhapšeni zbog molitve na pogrešnom mestu

Sveštenici ispraćeni iz Abotovih prostorija
 

Grupa je ušla u zgradu u Menliju u ponedeljak ujutro i počela molitvu za zatvorene azilante i dušu prvog ministra. Oni su se nadali da će od Abota dobiti obećanje o oslobađanju 1.023 dece, koju drže u australijskim imigrantskim pritvornim centrima.

Grupa je zauzela prostor pred recepcijom oko tri sata, a potom su ih uhapsili. Policija ih je izvela napolje oko dva popodne i pustila bez podizanja krivičnih prijava.


"Moralno je da ljudi kao što sam ja, kao lider crkve, ustanem i borim se oko pitanja kakvo je pitanje azilanata", rekao je prečasni Brajan Braun, lider Crkve ujedinjenja za Novi Južni Vels i Australijsku Prestonu Teritoriju.


Braun je bio jedan od uhapšenih, zajedno sa katoličkim sveštenikom, baptističkim pastorom, pastorom Metropoliten komjuniti crkve i više drugih.


Simultani protest sedenjem održan je i u službenoj kancelariji izborne jedinice lidera opozicije Bila Šortena u Melburnu. U melburnskoj grupi bili su i katolički sveštenik i jedna časna sestra. Njima je policija rekla da biro Šortena napuste do pet popodne, ali su organizatori najavili da imaju nameru da ne poslušaju taj zahtev.


Predstavnik protestanata u Sidneju Džastin Vilen kazao je da je osoblje u Abotovom birou bilo "pristojno i odnosilo se s poštovanjem", ali je zatražilo od njih da izađu ili će zvati policiju. Vilen je bio jedan od petorice uhapšenih i optuženih za upad na tuđe vlasništvo, nakon sličnog "sedećeg" protesta u birou ministra za doseljavanje Skota Morisona u Kronali ovog marta.


Sudija za prekršaje kasnije je odbacio prijave i naglasio da su protestanti bili u potpunosti miroljubivi.

2024 © - Vesti online