Ponedeljak 19.05.2014.
16:31
Beta

Navijači u Izraelu još slave uspeh Makabija

 

Makabi je u finalu "fajnal fora" Evrolige u Milanu posle produžetka pobedio Real Madrid sa 98:86 i osvojio šestu titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji. Hiljade navijača obučeni u Makabijeve žute dresove i klupske majice slavili su tokom noći i jutra u centru Tel Aviva. Slavlje se prenelo i u druge gradove, a televizijske i radio stanice su direktno prenosile program sa glavnih trgova i emitovale specijalne emisije.

"Niko nije verovao u nas... Biće nam potrebno vreme da shvatimo šta smo zapravo uradili", rekao je košarkaš Makabija Gaj Pnini.

Prema prvim podacima, oko trećina stanovništa gledala je direktan prenos utakmice iz Milana, uključujući premijera Benjamina Netanjahua i predsednika Šimona Peresa. Obojica su posle utakmice pozvali trenera Makabija Dejvida Blata i čestitali mu na uspehu.

"Vi ste bili primer odlučnosti. Svi igrači su se borili kao lavovi i pobedili su. Gledao sam utakmicu i umalo sam doživeo srčani udar. Vi ste heroji i celu državu ste učinili ponosnim", rekao je Peres Blatu.

On je pozvao igrače i stručni štab Makabija, čiji je nadimak "ponos Izraela", na prijem u predsedničku rezidenciju, kada se vrate u zemlju.

"Izrael je dobar u nemogućim stvarima", rekao je Peres.

2022 © - Vesti online