Nedelja 18.05.2014.
22:07 >> 23:00h
mozzartsport.com

Valjadolid ispao iz Primere, Mitrović tragičar!

Stefan Mitrović
 

Nejmara je u okršaju sa Barselonom stavio u džep i pobrao pohvale španske javnosti, ali je na koncu svoje odiseje u Španiji Stefan Mitrović osetio i kako izgleda biti u ulozi tragičara. Autogol srpskog defanzivca u susretu sa Granadom označio je i kraj nadanja Valjadolida da će se i naredne sezone takmičiti u Primeri - 0:1.
Doduše, Valjadolid je i pre samog meča imao mršave šanse da se domogne opstanka. Ali, nada je tinjala.


Sve dok u 44. minutu duela sa Granadom Mitrović nije pokušao da zaustavi jedan prizeman pas, a lopta se nezgodno odbila na drugu stativu i prešla gol liniju.
U nastavku dominacija domaćeg tima, ali uzaludna pošto je direktan rival u borbi za opstanak pokazao da ume da se brani. Nažalost, jer su nas ljubičasto-beli "kupili" lepim gestom pred početak utakmica na koju su izašli u majicama sa parolom: "Pomoć za Srbiju". Ruku pod ruku sa Valjadolidom u Segundu, prvi put od 1994. godine, ide i Osasuna uprkos Pirovoj pobedi nad Betisom od 2:1.


Golovi Orioja Rijere i Havijera Akunje nisu bili dovoljno za slavlje, pošto je Almerija pred domaćom publikom odolela Atletik Bilbau, a Hetafe uspeo da slavi na gostovanju kod Raja Valjekana zahvaljujući dvostrukom strelcu Ćiprijanu Mariki, koji je drugi gol postigao sa penala u 92. minutu. Doduše, Hetafeu je i remi bio dovoljan da osigura prvoligaški status i naredne sezone.


Ako je neka uteha navijačima Osasune - Pamplona je makar izbegla tragediju, pošto je pala zaštitna ograda nakon što je Osasuna postigla gol protv Betisa.


PRIMERA – 38. kolo: Real Sosijedad - Viljareal 1:2, Rajo Valjekano - Hetafe 1:2, Almerija - Atletik Bilbao 0:0, Valjadolid - Granada 0:1, Osasuna - Betis 2:1, Real Madrid - Espanjol 3:1, Barselona - Atletiko Madrid 1:1, Valensija - Selta 2:1, Malaga - Levante 1:0. Sevilja - Elče 3:1.
 

2024 © - Vesti online