Nedelja 18.05.2014.
19:29
mozzartsport.com

Hamburg ostaje u Bundesligi!

Junak Hamburga: Pjer Mihael Lasoga
 

Kroz iglene uši do opstanka u eliti kojoj pripada od njenog osnivanja. Hamburg ove sezone možda nije igrao dobar fudbal, ali jeste neporecivi član nemačke aristokratije što se i potvrdilo u revanšu kod Grojter Firta u baražu za opstanak u Bundesligi - 1:1.


Junak HSV-a je 22-godišnji Pjer-Mihael Lasoga, momak koji je u 14. minute meča bio najviši u skoku posle kornera sa desne strane (nikakvo iznenađenje, gosti su 60 odsto golova na poslednjih 10 gostovanja dali posle prekida) i jedinom timu koji od osnivanja Bundeslige nije ispao u niži rang doneo toliko željeni pogodak.
Posle 0:0 u Hamburgu bilo je to sasvim dovoljno da Hamburg opstane i Detelinare sa sve Ognjenom Mudrinskim (ušao u 88. minutu) i Nikolom Đurđićem (zamenjen u 72.) ostavi u Cvajti.


Ogromne zasluge za takav ishod pripadaju i Jaroslavu Drobniju, koji je u samom finišu skinuo i jedan zicer domaćima. Ispostavilo se - odbrana od million evra, pošto je prethodno samo Štefan Firstner pronašao put do mreže HSV-a. Svi kasniji napori Firta da stigne do potpunog preokreta nisu dali rezultat. Ne toliko zbog dobre odbrane Hamburga, koji zahvalnost za ostvareni rezultat duguje više sreći no sopstvenom kvalitetu, koliko zbog nervoze koja se uvukla u tabor domaćih. Nekoliko dobrih akcija koje su slutile na gol otišle su u nepovrat zbog brzopletih odluka. Kao da je strah vezao noge Grojter Firtu.

2024 © - Vesti online