Subota 27.03.2010.
21:16
Vestionline

Ana Ivanović završila Masters u Majamiju

Ivanovićeva, koja je na turniru bila postavljena za 25. nosioca, poražena je večeras u trećem kolu od devete teniserke sveta Poljakinje Agnješke Radvanske sa 2:0, po setovima 7:5,7:5.

Ovo je bio šesti međusobni duel srpske i poljske teniserke, a treći trijumf Radvanske, koja će u narednom kolu igrati sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom, koja je bila bolja od Andreje Petković.

Ivanovićeva je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom kolu pobedila je Francuskinju Paulin Parmentije sa 2:0 (6:4, 6:3).

Ivanovićeva je tokom duela sa Poljakinjom izgubila svoj servis čak sedam puta, ali je i pored toga mogla da pobedi. U prvom setu od 12 gemova viđeno je čak devet brejkova, a pet je napravila Radvanska koja je taj deo igre rešila u svoju korist 7:5.

Ana je zaigrala angažovanije u drugom setu, čime je srpska teniserka došla do prednosti od 3:0 u gemovima. Međutim, Radvanska je uspela da preokrene rezultat i sigurnom igrom dobije drugi deo meča identičnim rezultatom 7:5.

Srpski tenis je tako u Majamiju ostao samo sa dva predstavnika. Jelena Janković igra u trećem kolu u singlu, dok Nenad Zimonjić zajedno sa Danijelom Nestorom tek treba da počne takmičenje.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 4,5 miliona dolara.

2024 © - Vesti online