Nedelja 18.05.2014.
15:08 >> 16:06h
Beta

Policajci svaka čast: Povređeni i promrzli ni posle 20 sati nisu izlazili iz vode

Hrabri policajci nisu hteli iz vode i pored promrzlina i povreda
 

Njih dvojica su se oglušili o savete lekara Policijske brigade, koji je primetio simptome smrzavanja i otežani hod, jer su hteli da nastave sa radom, pa su prebačeni na Urgentni centar.

Radoslavu Repcu utvrđene su promrzline od dugog boravka u hladnoj vodi, zbog čega je zadržan u bolnici gde je dobio infuziju i postavljena mu je longeta na vratu. Milošu Simonoviću sanirana je povreda kolena i postavljena je longeta.

Neustrašivi policaci su se zajedno sa 450 kolega iz Policijske brigade, probijali kroz nabujalu i hladnu vodu, kako bi došli do majki sa decom, starih i iscrpljenih, koje su potom nosili do bezbednih mesta.

Pripadnici SAJ-a do sada spasili oko 1.000 ljudi

Ronioci u čamac skupili mnoštvo dece
 

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), do sada su iz Obrenovca spasili i evakuisali oko 850 osoba, dok su na području Čačka, Uba i Lazarevca spasili oko 90 ljudi.

"U Obrenovac su stigli među prvim spasilačkim snagama i iz poplavljenog grada i stambenih obejkata čamcima i vozilima evakuisali ugroženo stanovništvo i dostavljali najneophodnije namirnice", navodi se u saopštenju MUP-a.

Na akcijama spasavanja bila je angažovana kompletna jedinica, uključujući i Ronilačku grupu i Sanitetsku grupu, koja je svojim vozilima prevozila ugrožene i ukazivala im medicinsku pomoć na licu mesta.

Timovi SAJ-a su i dalje u Obrenovcu, gde zajedno sa kolegama iz Hrvatske i Crne Gore nastavlja sa spasavanjem i evakuacijom građana.

2024 © - Vesti online