Nedelja 18.05.2014.
20:00
zena.blic.rs

Domaći lekovi za mitisere

Neke namirnice mogu biti veoma korisne u borbi protiv akni i bubuljica
 

Mlada Dejzi, koja vodi svoj Jutjub kanal o lepoti i nezi, predlaže da probate nekoliko različitih načina za iskorenjavanje upornih mitisera, koje i ona sama koristi.


Muskatni oraščić

Muskatni oraščić možete da kupite u komadu, pa da ga izrendate, ili da kupite jednu teglicu već samlevenog oraščića. Ovaj prah je jako fin, pa predstavlja idealan sastojak za prirodan piling koji nije mnogo grub niti invanzivan. Ovaj piling možete koristiti na licu, ali i na telu, a miriše opojno. Dejzi predlaže da pomešate oraščić i mlaćenicu.
- Muskatni oraščić pomaže u odstranjivanju ulja i eksfolijaciji, pa koža ostaje veoma mekana. A mlaćenica sadrži mlečnu kiselinu, koja pomaže u razgrađivanju starih ćelija kože, koje nestaju kada operete lice, pa koža ostaje sveža i čista - kaže ova jutjuberka.

Soda bikarbona

Ovo je takođe jedan od sastojaka koji se često korste za domaće pilinge, jer soda bikarbina ima sitne čestice koje nisu agresivne na koži.
Pored toga, ovaj sastojak verovatno već imate u kući, a i ako nemate, možete da ga kupite jer je jako povoljan.
Jednostavno pomešajte sodu sa malo vode, tako da se formira pasta. Mešavinu nanesite na lice, ostavite da malo odstoji pa isperite nežno masirajući.

 

 

Koristan za sve: I med pomaže

Med

Med je od davnina poznat kao sjajno sredstvo za borbu protiv bakterija. Ali, Dejzi ga ne nanosi samo u obliku maske, već ima pomalu drugačiju tehniku.
Ona predlaže da malo meda stavite na prste, pa onda prstima da tapkate po čistom licu.
Kako kaže, med će se zalepiti za nečistoće, i pokretima tapkanja ćete ih bukvalno izvući iz pora. Pored toga, može da se koristi i kao maska.

Pasta za zube

Poznato je da pasta za zube može da se koristi za isušivanje bubuljica, i generacije koje su uporno okreću ovom triku svedoče da je ovo zaista delotvorna metoda.
Dejzi pastu najviše voli da pomeša sa solju, i tako napravi piling koji ne samo da je jako osvežavajući, već i pomaže u posri protiv svih vidova bubuljica. Kako kaže ova jutjuberka, pasta za zube sadržo sastojak triklosan, koji sadrži antibakterijska svojstva.
Ovako dobijenu masku bi trebalo dakoristite smo na delovima lica koji su zahvaćeni bubuljicama ili mitiserima, i nikako na predelu oko očiju.

Nega može biti veoma jednostavna: Očistite lice same kod kuće
 

Blatna maska

Ovo je klasičan način, i verovatno najpopularniji kako širom sveta, tako i kod nas. Blato ili glinu možete pronaći u svim prodavnicama zdrave hrane, i danas je izbor ogroman. Neke maske se kupuju u obliku blata, dok se druge nabavljaju u opliku praška, koji je praktičan jer ne može da mu istekne rok trajanja. Jednostavno ih pomešate sa vodom, i nanesete na čisto lice. Blatne maske su napravljene tako da odstranjuju prljavštinu i višak masnoće sa kože.
- Kada operete lice nakon maske, sa maskom odlaze i sve bakterije i mrtve ćelije kože. Zato ćemo danas da napravimo našu sopstvenu blatnu masku, koristeći glinu u prahu i vodu - kaže Dejzi.
Iako ona uglavnom koristi samo običnu vodu sa česme, naglašava da po želji možete da dodate jabukovo sirće, koje pomaže kod akni, ili limunovu vodu, ružinu vodu... Kada ste sve pomešali, nanesite masku na lice, i ostavite da se osuši. Dejzi predlaže da u međuvremenu na oči stavite kesice od zelenog čaja i da uživate.

2021 © - Vesti online