Petak 16.05.2014.
21:16
Beta

Voda u Beogradu ispravna za piće

Voda iz gradskog vodovoda je bezbedna za piće
 

"Po poslednjem izveštaju od 19 časova, na osnovu svih do sada urađenih analiza u sklopu, kako redovnog, tako i vanrednog programa nadzora, voda za piće iz beogradskog vodovodnog sistema je zdravstveno ispravna", piše u saopštenju Gradskog zavoda za javno zdravlje.

"Distributivni sistem je pod pritiskom, a prisustvo hlora je obezbeđeno i na krajnjim tačkama sistema", navodi se u tekstu.

Nema vode u marketima u Beogradu

Zbog informacija koje su kružile tokom dana da je voda iz vodovoda neispravna za upotrebu, mnogi Beograđani su pohrlili u markete da bi obetbedili zalihe pa je tako došlo do nestašice u svim radnjama u gradu

Gradski zavod za javno zdravlje ukazuje da je zbog prekida u snabdevanju električnom energijom i delimičnog plavljenja, bilo prekinuto snabdevanje vodom za piće naselja Beli Potok, Pinosava, Zuce, Stepašinovac, dela naselja Vrčin i vrha Avale.

Ali, u međuvremenu je snabdevanje električnom energijom ponovo uspostavljeno, te su crpne stanice u Ripnju i Pinosavi aktivirane, a u toku ispiranje i punjenje rezervoara i dezinfekcija vodovodne mreže.

Planirano je da se snabdevanje vodom za piće u ovim naseljima uspostavi tokom sutrašnjeg dana, u subotu, nakon završetka laboratorijskog ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode.

Službe Gradskog zavoda za javno zdravlje su u stalnom kontaktu sa nadležnima iz beogradskog vodovodnog sistema, kaže se u večerašnjem saopštenju.

2024 © - Vesti online