Subota 17.05.2014.
20:00
Telegraf

Telefon koji će "oduvati" konkurenciju

Nedavno otkriveni pametni telefon One novonastale kompanije OnePlus, širom sveta izazvao je veliko interesovanje
 

OnePlus One će između ostalog imati najnoviji Snapdragon 801 procesor, Sony-jevu kameru, i odličan ekran Full HD rezolucije, a sve to za cenu koja je upola manja u odnosu na ovogodišnje high-end modele.

Lau je objasnio da se kompanija odlučila za drugačiji pristup marketingu, i na taj način uspela da bolje preraspodeli troškove kako bi najviše koristi imali njihovi korisnici.

- Umesto da novac trošimo na velike marketinške kampanje, mi se fokusiramo na online marketing i međusobnu interakciju korisnika. Okrenućemo se više ka online prodaji, umesto da OnePlus One prodajemo putem prodajnih lanaca, izjavio je Lau.

Ovakav potez je hrabar i veoma rizičan za novu kompaniju, jer postoji mogućnost da telefon nestane bez ikakvog traga ukoliko ne postoji marketing koji bi ga držao u žiži javnosti.

Čak i velike pohvale i interesovanja koje je izazvao brzo bi mogli da padnu ukoliko ga prodajni lanci ne budu nudili u ključnim momentima. Zbog svega ovoga biće veoma interesantno videti kako će se ovaj brend snaći sa ovim izazovom.

2024 © - Vesti online