Četvrtak 15.05.2014.
18:51
mozzartsport.com

Tošićeva majstorija za novu titulu CSKA!

Zoran Tošić
 

Golčinom Zorana Tošića, CSKA je sačuvao oreol najboljeg tima Rusije i u poslednjem kolu ultrazanimljivog šampionata doneo Armejcima drugi šampionski trofej u poslednjih 12 meseci. Srpski reprezentativac je rešio veliki derbi sa gradskim rivalom Lokomotivom koja se mesecima šepurila na prvom mestu i praktično ostavio trofej u vitrinama slavnog kluba - 1:0.


U meču spuštenih gardova, gde su šanse „sevele“ na obe strane, presudila je minijatura nekadašnjeg veziste Partizana, Mančester junajteda i Kelna i u prvom minutu drugog poluvremena iskoristio kiks Ćorluke, stuštio se ka kaznenom prostoru i levicom pogodio ćošak Giljermovog gola. Njegov 11. pogodak u prvenstvu, sedmi ovog proleća i fešta na Himki areni mogla je da počne.


Jer, slavi se 12. titula u istoriji kluba, peta od raspada SSSR. Reklo bi se zasluženo, jer je CSKA tokom proleća bio tim koji je najviše pokazao, vezavši posle katastrofe u sudaru sa Dinamom (2:4) čak deset trijumfa!

NAPOMENA: CSKA je prvak države i učestovaće u grupnoj fazi Lige šampiona, drugoplasirani Zenit će u kvalifikacije, a Rusiju će u Ligi Evrope predstavljati Lokomotiva, Dinamo i Krasnodar, kao i pobednik Kupa Rostov. Iz Premijer lige su ispali Anži Volga, novi članovi elitnog ranga su Mordovija i Arsenal iz Tule, dok će u baražu, za preostala dva mesta igrati Tom, Krila Sovjetov, Ufa i Gazovik.

2024 © - Vesti online