Sreda 14.05.2014.
21:28
mozzartsport.com

Partizan bez problema sa Borcem!

Dejan Musli

Crno-beli su utakmicu odigrali baš onako kako se i očekivalo - iskusno, smireno i bez previše grešaka, čime su trasirali put do važnog trijumfa u borbi za vrh. Gosti su u nekoliko navrata pokazali da i te kako mogu da budu ravnopravni sa šampionom Srbije, a to je posebno dolazilo do izražaja u drugoj deonici, koju su dobili sa 20:15. Ipak, puleni Duška Vujoševića su odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije - kroz celu treću četvrtinu igrali su bez previše razmišljanja, razliku podigli na 20 i više poena i tako rešili pitanje pobednika.


Najefikasniji igrač u domaćem sastavu bio je Lovernj sa 18 poena, devet skokova i dve asistencije, dok je Musli ubacio poen manje. U ekipi Borca Marelja je imao 16 poena i osam skokova, Protić je uknjižio 17, uz četiri asistencije.


Partizan je od samog starta meča pokazao želju da se sveti za pravu muku koju su Čačani priredili šampionu Srbije u Hali kraj Morave u 2. kolu. Opuštenom i nadasve jakom, dominantnom igrom crno-beli su za vrlo kratko vreme napravili dvocifrenu prednost, seriju 21:5 i u istom ritmu igrali su gotovo do samog kraja deonice. Ipak, Marelja i Protić su vezanim poenima najavili nešto bolju igru Borca.

Posle prvih deset minuta Lovernj je ubacio deset poena, dok je Pavlović dodao osam. Drugu četvrtinu izabranici Raška Bojića odigrali su znatno bolje. Čačani su u serijama spuštali prednost rivala. Prednjačili su Marelja i Protić, koji su svim silama vukli ostatak tima i gotovo bez greške koristili su opuštenost u igri domaćina. Takvom igrom Borac je zaostatak, koji je u jednom trenutku iznosio i 16 poena, uspeo da spusti na svega sedam (39:32), ali je Partizan zahvaljujući Bertansu i Lovernju na veliki odmor otišao sa devet poena prednosti (41:32).


Beograđani su u trećoj deonici ponovo zaigrali na nivou na kojem su bili u prvih deset minuta, što je momentalno dalo rezultat. Uprkos svim naporima gostiju da zadrže Bertansa i Lovernja, jednostavno nisu imali leka. A u trenucima kada je pomenuti tandem i padao u igri, tu su bili Pavlović i Musli da poprave utisak. Takvom igrom Partizan je otišao na plus 23 (66:43) pred početak poslednjih deset minuta. Do kraja utakmice domaćin je samo rutinski priveo posao kraju, zadržao visoku prednost i na kraju slavio sa 85:59.

2024 © - Vesti online