Sreda 14.05.2014.
11:09
Beta

Zvezda igra za titulu, velika borba za opstanak!

 

Crveno-beli već pripremaju proslavu prve titule šampiona Srbije posle šest godina, a ako pobede OFK Beograd odmah nakon meča će im biti uručen pehar. Ekipa Slaviše Stojanovića je u prethodnom kolu pobedila na gostovanju Slobodu sa 2:0 i ima 68 bodova, dok je OFK Beograd pobedom nad Napretkom obezbedio opstanak u Super ligi. Ekipa s Karaburme je 11. na tabeli sa 33 boda. Meč između Zvezde i OFK beograda igra se sutra od 17.00 na stadionu u Ljutice Bogdana.

Još uvek aktuelni šampion Srbije, Partizan, nada se eventualnom kiksu Zvezde i ukoliko pobedi na gostovanju ekipu Spartaka poslednje kolo šampionata odlučivaće o tome ko će biti prvak zemlje. Partizan je prošlog vikenda ubedljivo savladao Voždovac sa 5:0 i drugi je na tabeli sa tri boda manje od Zvezde. S druge strane,
Spartak je izgubio od Radničkog u Nišu sa 2:1 i deseti je na tabeli sa 34 odvojena boda. Meč između Spartaka i Slobode na programu je, takođe, od 17.00. Pored borbe za titulu, nastavlja se i velika borba za opstanak. Od ekipa koje se nalaze na dnu tabele jedino Donji Srem igra na svom terenu gde dočekuje Slobodu, koja se takođe bori za opstanak, dok će Rad, Javor i kragujevački Radnički preko potrebne bodove pokušati da osvoje na gostujućim terenima. Donji Srem je u prošlom kolu odigrao nerešeno sa Radom 0:0 i trenutno je 12. na tabeli sa 28 bodova, dok je Sloboda na 14. mestu sa 27 bodova, odnosno zauzima poziciju koja vodi u baraž.

Isti broj bodova kao i Donji Srem ima i Radnički iz Kragujevca koji je na 13. mestu i koji sutra gostuje Novom Pazaru.

Radnički je u prethodnom kolu odigrao nerešeno 3:3 sa Javorom, dok je Novi Pazar, koji je sedmi na tabeli, odigrao bez golova sa Čukaričkim. Rad u borbi za opstanak sutra gostuje Voždovcu, osmoj ekipi na tabeli Super lige. Ekipa s Banjice je pretposlednja na tabeli i ima 26 bodova. I Javor se nada opstanku u najelitnijem društvu, a da bi to obezbedio mora da zabeleži trijumf u Jagodini. Ekipa iz Ivanjice je trenutno poslednja na tabeli sa 25 bodova, dok je Jagodina treća sa 46.

U 29. kolu Super lige Srbije sastaju se Crvena zvezda - OFK Beograd, Donji Srem - Sloboda, Čukarički - Radnički Niš, Jagodina - Javor, Napredak - Vojvodina, Novi Pazar - Radnički 1923, Spartak - Partizan i Voždovac - Rad.

Svi mečevi 29. kola Super lige Srbije igraju se sutra od 17.00.

2024 © - Vesti online