Utorak 13.05.2014.
15:05
alo.rs

Studentkinja se ubila zbog raskida sa dečkom?

Studentkinja je izvršila samoubistvo skočivši sa zgrade Filološkog fakulteta (Foto: Ilustracija)
 

Ona je, kako "Alo" saznaje, oko osam sati ujutru postavila stolicu i kroz prozor skočila u unutrašnje dvorište fakulteta. Njeno telo su primetili portiri koji su odmah pozvali policiju. Studenti i zaposleni koji su poznavali nesrećnu devojku kažu da ne mogu da pretpostave zbog čega je devojka odlučila da oduzme sebi život, ali navode da je bila veoma povučena i ističu da je gotovo stalno nosila crnu odeću, što je svima bilo čudno. Inače, portiri juče novinarima nisu dozvoljavali da uđu na Fakultet.


Jovana R, koja je studirala Grčki jezik i književnost živela je na Banovom brdu, u Orfelinovoj ulici, sa majkom, koja je lekar, i sestrom, dok je otac, koji je takođe bio poznati lekar, preminuo. Jovanina sestra Jelena juče nije želela da razgovara sa novinarima, već je odmah zalupila vrata porodičnog stana. Vest o samoubistvu studentkinje Filološkog fakulteta, šokirala je Jovanine komšije, koji nisu mogli da veruju da se njihova komšinica ubila.


- U potpunom smo šoku. Ne možemo još da verujemo šta se dogodilo, a još manje da pretpostavimo koji je razlog što je odlučila da okonča život. U njihovoj porodici, koliko znamo, nije bilo svađa i nesporazuma. Ovo je velika tuga za sve koji su poznavali i nju i njenu porodicu - kažu komšije koje žive sprat iznad Jovaninog stana.

Prozivali je na Fejsbuku

Kako „Alo!“ saznaje Jovana R. je pre nekoliko meseci bila izložena prozivkama na Fejsbuku, pošto se u februaru, na toj društvenoj mreži, obratila autoru teksta o Beograđanima. Jovana je tada između ostalog, navela da je studentkinja Grčkog jezika i književnosti, da je treća generacija Beograđana, a autora je oslavljavala sa „dečače“, navodeći da „nema pojma ništa o Beogradu i duhu ovog prelepog grada“. Tada je napisala i da su joj roditelji lekari. U obraćanju autoru teksta, koga je čak pozvala i da svrati na kafu, navodeći svoje ime i prezime, deo grada u kom živi i svoj broj mobilnog telefona, rekla je da bi bilo dobro da nešto nauči od nje i da „proširi vidike“. Za sebe je napisala da je „dobar čovek, redovan davalac krvi...“ Pisala je i da je završila nižu muzičku školu, odsek klavir, da je bila odličan đak u osnovnoj školi, da je završila Trinaestu beogradsku gimnaziju... Posle toga je bila izložena ismevanju. Inače, njen profil na Fejsbuku je ugašen.

2024 © - Vesti online