Utorak 13.05.2014.
11:28
Beta

Šuker: U Brazilu ćemo igrati i za Šimunića!

Davor Šuker
 

"Žao mi je Josipa, ali dobro su poznati stavovi FIFA, UEFA i HNS po pitanjima rasizma i diskriminacije i ova odluka sledi takvu politiku. Međutim, to neće promeniti status koji je zaslužio sa 105 nastupa za Hrvatsku. Josip je dao važan doprinos na našem putu do Brazila i reprezentativci će na Svetskom prvenstvu sigurno igrati i za njega", kazao je Šuker, prenosi Hina.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je Šimunića na 10 utakmica zbog ustaškog pokliča posle revanšu utakmice baraža za Mundijal u Brazilu na stadionu Maksimir u Zagrebu. Šimunić je tada preko razglasa vikao "Za dom", dok su mu navijači odgovarali "spremni".

FIFA je, pored 10 utakmica suspenzije, Šimunića kaznila novčano i zabranila mu prisustvo svim stadionima tokom Svetskog prvenstva. Šimunićevu kaznu potvrdila je Komisija za žalbe FIFA, a danas konačno i Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

Hrvatska će tako bez Šimunića igrati na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a takmičenje će početi u Grupi A sa domaćinom, Meksikom i Kamerunom.

2024 © - Vesti online