Utorak 13.05.2014.
11:24 >> 14:08h
Srna

''Ne moramo da se volimo, ali moramo da se poštujemo''

Srbija uvažava Bosnu, Srpsku i Dejtonski sporazum: Vjekoslav Bevanda i Aleksandar Vučić
 

Na konferenciji za novinare održanoj posle sastanka sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i sastanka delegacija Srbije i BiH, Vučić je istakao da želi da gradi poverenje i neuporedivo bolje odnose sa svim građanima BiH.

"Uveren sam da i građani BiH to žele. Ne mora da bude velike ljubavi, ali mora da postoji poštovanje, uvažavanje. To sa srpske strane imate. Mislim da je to bez ikakvog skrivanja i licemerja najviše što Srbija može da učini i što očekuje od BiH", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je tokom sastanaka razgovarano o konkretnim pitanjima bilateralne trgovinske razmene, privredne i saradnje na polju turizma, kao i o projektu "Srednja Drina".

"Radimo na projektu 'Srednje Drina' sa BiH, Republikom Srpsom i Italijom. Tu je problem između nas i Italije", rekao je Vučić i izrazio spremnost Srbije da učestvuje u rešavanju tog pitanja.

On je naglasio da je u BiH došao na svoju inicijativu, bez želje da se bilo kome dodvorava.

"Ja sam predsednik Vlade Srbije, izabran možda ne uz najveći broj mandata, ali uz najveći broj glasova u savremenoj istoriji Srbije. Pri tome sam Srbin, ponosan što sam Srbin, ponosan na svoju zemlju i sve građane Srbije. Došao sam kao prijatelj u BiH poštujući njen teritorijalni integritet, poštujući Republiku Srpsku", rekao je Vučić.

Zahvalivši Vučiću i delegaciji Srbije na poseti Sarajevu, Bevanda je rekao da su sastanci bili obeleženi dubokim uvažavanjem i bez kompleksa. Prema njegovim rečima, ova poseta je kontinuitet dobrih sastanaka odranije, uspostavljenih na ličnom i državnom nivou. On je precizirao da je razgovarano o otvorenim pitanjima, među kojima je i pitanje granice. 

2024 © - Vesti online