Subota 27.03.2010.
06:35
Vestionline

Koncert muzičke evro-intergracije

Ana Ristić

Turneja ESK orkestra finansirana je putem programa "Proširenje učešća na putu ka članstvu" Švedske agencije za razvoj u zemljama zapadnog Balkana.

Sa ciljem da unapredi odnose između institucija zapadnog Balkana na evropskom nivou, orkestar je sastavljen od 19 studenata muzičkih akademija regiona i drugih evropskih zemalja i predstavlja jedinstvenu priliku za studente iz različitih zemalja da se upoznaju i sviraju zajedno.


Ovaj projekat realizuje Kraljevski muzički koledž u Stokholmu, a kao organizator učestvuje Asocijacija evropskih konzervatorijuma.

Projekat traje od 15. marta 2009. do 30 juna 2011. gone, a cilj mu je da uskladi muzičke akademije i fakultete regiona sa evropskim obrazovnim i administrativnim standardima na nivou visokog školstva, kao i da proširi učešće mladih u visokom muzičkom obrazovanju kroz olakšavanje pristupa mladih i dece osnovnom muzičkom obrazovanju.

Partneri u projektu su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i muzičke akademije Banja Luke, Cetinja, Novog Sada i Sarajeva.
 

Program koncerta

 

Wolfgang Amadeus Mozart - Divertimento u F-Duru, KV 138


Claudio Santoro - 'Ponteio'


Leos Janacek - Svita za gudace JW 6/2


Astor Piazzolla - Fuga y misterio, Cierra tu ojos y escuchas, Chant e Fugue

 

dirigent i solista:

Lavard Skou Larsen (Brazil)

2024 © - Vesti online