Nedelja 11.05.2014.
12:11
Blic

Primio mito da ukine stečaj

Zoran Obradović uhapšen zbog mita od sto hiljada evra
 

U akciji Uprave kriminalističke policije, sa Zoranom Obradovićem je uhapšen i njegov prijatelj Branislav Kovačević, koji je bio posrednik u uzimanju mita od 100.000 evra.

- Kovačević je, po nalogu Obradovića, od 17. aprila do 7. maja više puta tražio mito od 100.000 evra od Nikolića, vlasnika firme „Ideal kompani“ d.o.o. iz Niša - kaže izvor „Blica“ iz MUP-a.

Pritvor za direktora Agencije za osiguranje depozita

Zauzvrat, Obradović je kao stečajni upravnik Nove Agrobanke u stečaju trebalo da pruži pisanu saglasnost povereniku ove banke, koja je i poverilac „Ideal kompanija“, da se reorganizacije Nikolićeva firma. Time bi „Ideal kompaniju“ bio obezbeđen reprogram dugova i izlazak iz stečaja.

- Plan je trebalo da se sprovede na poverilačkom ročištu zakazanom za 7. maj pred Privrednim sudom u Nišu - objašnjava izvor „Blica“.

Nikolić je, međutim, prijavio policiji da mu Obradović traži 100.000 evra. Gazda „Ideal kompanija“ se zatim, sa obeleženim novčanicama, 7. maja u osam sati pojavio na zakazanom sastanku s Kovačevićem u bašti kafe-poslastičarnice „Edisan“ na Trgu republike u Beogradu.

Kada je Nikolić predao novac Kovačeviću, uhapsila ga je policija. Druga ekipa policije, koja je čekala hapšenje u „Edisanu“, stavila je lisice na ruke Obradoviću u njegovoj kancelariji u Knez Mihailovoj ulici.

2024 © - Vesti online