Subota 10.05.2014.
23:47
mozzartsport.com

Pobeda Intera na emotivnom oproštaju Havijera Zanetija!

Havijer Zaneti je sa suzama u očima dočekao kraj meča sa Rimljanima
 

Noć puna emocija na Đuzepe Meaci. Nešto veoma slično onome od pre nekoliko dana kada se od Old Traforda i navijača Mančester Junajteda opraštao Nemanja Vidić. Srpski as će doduše nastaviti da igra - i to baš u Interu - a veliki Havijer Zaneti odlazi u legendu. Zauvek.


Popularni Traktor večeras je odigrao poslednji takmičarski meč u Milanu. Sve ono što se dešavalo oko legendarnog kapitena Intera potpuno je zasenilo samu utakmicu, iako ona uopšte nije bila nevažna. Štaviše, odlučivala je o plasmanu u Evropu naredne sezone. Inter je slavio sa 3:1 protiv Lacija i značajno se približio cilju, a ovaj trijumf u neku ruku predstavlja i svojevrsan poklon Zanetiju na oproštaju.
Sve je, dakle, noćas na Meaci bilo posvećeno "Il capitanu", ali Valter Macari je napravio jedan jako čudan potez ostavivši ga na klupi (isto je uradio i Gigs sa Vidićem). Očekivano, navijači su reagovali kada su na razglasu čuli sastav i usledila je salva zvižduka za trenera Intera. On je odolevao do početka drugog dela, a onda nije imao kud. Poslao je kapitena na teren.


I u tih poslednjih četrdesetak minuta pred svojim narodom (kako je nazvao navijače Intera u izjavi neposredno pred početak meča) Zaneti je pokazao ko je i šta je. U 41. godini, sa preko 850 utakmica u nogama u proteklih 19 godina u klubu, 16 trofeja, sa još nedovoljno zalečenom povredom Ahilove tetive, na terenu je delovao kao mladić. U svakom kontaktu s loptom, prilikom svakog prodora ili dodavanja. Pravi pravcati traktor. Nesalomiv.
"Video sam transparent na tribinama: Poslednji dan kao igrač - prvi dan kao legenda. Kako se osećam? Velike me emocije obuzimaju, teško je objasniti šta se u meni događa", izjavio je Zaneti uoči početka utakmice, a zatim kao pravi kapiten i najveći profesionalac vratio priču na ono što očekuje ekipu. "Polako, polako. Čeka nas Lacio, da prvo obezbedimo Ligu Evrope, onda ćemo da slavimo".


I Inter je slavio, dosta lako. Iako su Rimljani poveli Macarijev tim je već u prvom delu uspeo da stekne dva gola prednosti i praktično obezbedi tri boda pogocima Palasija (2) i Ikardija. U drugom delu Lacio je bio bolji, imao nekoliko opasnih šansi, ali nije uspeo da drugim golom unese neizvesnost u meč. Kada je Ernanes pogodio za 4:1 u 79. minutu nestala je i poslednja dilema. Inter je na taj način došao do 60. boda u šampionatu i u poslednjoj rundi dovoljan mu je bod kako bi overio plasman u Ligu Evrope naredne sezone.

I po završetku susreta Havijer Zaneti i sve što se događalo oko njega bilo je u prvom planu. Novi gazda kluba Erik Tohir sišao je na teren kako bi se zagrlio sa Argentincem, svečanu ložu napustio je i Masimo Morati iz istog razloga... "Il capitano" je je uspešno skrivao suze jedno vreme, ali nije izdržao do kraja. Oko je zaiskrilo.

SERIJA A – 37. kolo
Subota:
Verona – Udineze 2:1 (1:0)
/Toni pen 14, Halfredson 54 – Di Natale 56, Badu 90+2/
Inter – Lacio 4:1 (3:1)
/Palasio 7, 37, Ikardi 34, Ernanes 79 - Biava 2/
Nedelja:
12.30 Atalanta – Milan
15.00 Bolonja – Katanija
15.00 Kaljari – Kjevo
15.00 Livorno – Fiorentina
15.00 Sampdorija – Napoli
15.00 Sasuolo – Đenova
15.00 Torino – Parma
17.45 Roma – Juventus

2024 © - Vesti online