Subota 10.05.2014.
10:51
B92

SAD ima strategiju odbrane od Godzile

Američko vazduhoplovstvo ima spremnu strategiju za odbranu od poznatog čudovišta 

Magazin “Air & Space Smithsonian” odlučio je da pita pilote iz baze Kadena kako bi reagovali kada bi gigantska japanska zver krenula u napad.

- Kadena je važna tačka na Pacifiku. Zahvaljujući našoj strateškoj lokaciji možemo brzo da reagujemo na bilo koju pretnju u regionu, a to uključuje i Godzilu - rekao je narednik Džejson Edvards.

Optimistični Edvards smatra kako bi mu za kohezivni odbrambeni napad na Godzilu trebalo samo sedam dobro opremljenih letelica.

- Godzila bi verovatno očekivala vazdušni napad, pa bi za iznenadni napad trebali oko četiri hiljade Segveja i praćki - kaže narednik.

Viši pilot Mark Herman uzeo bi četiri helikoptera i sve topove koje ima na raspolaganju.

Koga bi pozvali u pomoć?

- Odabrao bih Čaka Norisa, ali to je očigledan izbor. Moćni rendžeri su dobar izbor u ovakvom scenariju. Brus Li, Hulk...", rekao je Edvards.

Ali nisu svi tako optimistični.

- Ispaljuje munje iz svojih usta, ubija druge zveri, može da ode u svemir i leti bez krila. Japanski tenkovi, helikopteri i artiljerija ne mogu da ga srede. Čak i da uspeju da je ubiju, Godzila bi se vratila u život. Mislim da ratno vazduhoplovstvo ne može da sredi Godzilu, a isto tako ni vojska ili bilo ko drugi na svetu - rekao je glavni oficir Brajan Kembel za Hafington Post.

2024 © - Vesti online