Subota 10.05.2014.
00:24
mozzartsport.com

Pod istragom i Rakočevićev i Rakovićev ugovor iz Montepaskija!

 Igor Rakočević
 

U prvoj fazi akcije pod istragom su bili ugovori 25 igrača, ali je osam slučajeva odbačeno, uz zaključak da nema osnova za dalju istragu.

Među igračima čiji se ugovori proveravaju nalaze se i oni dvojice Srba - Igora Rakočevića, koji je dres pomenutog kluba nosio u sezoni 2011/12 i Milovana Rakovića (2010 - 2012).

Akcija finansijske policije je već dovela do hapšenja bivšeg predsednika kluba Ferdinanda Minućija, njegove "desne ruke" Olge Fineti, kao i Stivena i Nikole Samarinija, bivših članova uprave kluba, koji su utajili porez u visini od oko 16 miliona evra.

Osim ugovora dvojice srpskih internacionalaca, pod istragom su i papiri Kšištofa Lavrinoviča, Rimantasa Kaukenasa, Dejvida Mosa, Bendžamina Ezea, Nikosa Zizisa, Romejna Satoa, Lestera Boa Mekejleba, Vlade Ilijevskog, Malika Herstona, Henrija Domerkanta, Dejvida Andersena, Butsija Torntona, Dejvida Hokinsa, Šona Stounruka i Viktora Sanikidzea.

Najveća "muljaža" je napravljena u Lavrinovičevom ugovoru, gde je ustanovljeno da nije plaćen porez na iznos od oko dva i po miliona evra. Zatim, tu su i papiri Kaukenasa (1.900.000 evra) i Stounruka (1.500.000).

2024 © - Vesti online