Subota 10.05.2014.
00:24
mozzartsport.com

Vojvodina već prodala Milinković-Savića investicionom fondu?!

 Sergej Milinković-Savić
 

Trofej Kupa Srbije konačno je stigao u Novi Sad, ali istorijski uspeh Lala nije ugasio požar na Karađorđu. Navijači Vojvodine nisu kupljeni pobedom nad Jagodinom u finalu najmasovnijeg klupskog takmičenja Srbije. Odlazak Radisava Rabrenovića, sa kojim su već neko vreme u sukobu, te najavljeni dolazak Zorana Pavlovića na mesto predsednika nije po volji Firmaša.


I ne samo zato što bi, kako ističu u saopštenju, na taj način bio prekršen Statut kluba kako bi u fotelju seo čovek koji je predmet postupka zbog navodnih mahinacija prilikom transfera Filipa Kostića u Groningen kada je Radnički iz Kragujevca oštećen za 550.000 evra.


Ono što navijače najviše boli je to što je prema njihovim saznanjima Sergej Milinković-Savić, momak koji je dobrim igrama ovog proleća "zapalio" Novi Sad, već prodat neimenovanom investicionom fondu?!
"Klub je i dalje u blokadi računa, u zadnje vreme izdato je i nekoliko novih menica (na sajtu firma1989.com uredno su priložene i fotografije kao dokazi), koje jasno pokazuje tendenciju sadašnje garniture ka daljoj ekonomskoj degradaciji FK Vojvodine. Nekoliko plata su i dalje dužni radnoj zajednici i igračima, a pored svih ovih problema, došlo je i do sumnjive prodaje ekonomskih prava možda i najskupljeg igrača Vojvodine, Sergej Milinković-Savića, za svega 360.000 evra investicionom fondu koji kontroliše menadžer Zoran Pavlović preko jednog člana Upravnog odbora", ističe se u saopštenju nezadovoljnih Firmaša.


Ali, to nije jedina zamerka navijača aktuelnoj garnituri u klubu.
"Obraćamo se svim navijačima Vojvodine, Novosađanima, kao i celokupnoj srpskoj sportskoj javnosti, sa željom da vas obavestimo o pokušaju uzurpiranja kluba i pravnog puča od strane Milana Čabrića i Radisava Rabrenovića u cilju postavljanja menadžera Zorana Pavlovića za Predsednika Kluba. Želimo da istaknemo da se protiv gospodina Zorana Pavlovića vodi krivični postupak pod sumnjom da je oštetio FK Radnički Kragujevac za 500.000,00 evra, prilikom prodaje fudbalera Filipa Kostića u Groningen", ističe se u saopštenju koje se završava rečenicom: "Niko nas neće zaustaviti, Vojvodinu čemo sačuvati".


"Pravni puč" o kojem se govori jeste odluka Upravnog odbora da razreši aktuelnu Skupštinu kluba i postavi svoje članove.
"Statut FK Vojvodine je veoma jasan i precizno kaže u članu 24. da je Skupština najviši organ kluba, te iz toga proizilazi i član 29. koji nedvosmisleno govori da je Skupština ta koja bira i razrešava članove Skupštine, Predsednika upravnog odbora i njegove članove, Predsednika nadzornog odbora i njegove članove, kao i sve ostale organe Kluba. Mandat članovima Skupštine kluba je 4 godine, a kako je poslednja izborna skupština održana 13. avgusta 2010. godine, a uzimajući u obzir ranije navedene činjenice bazirane na Statutu kluba, potpuno je jasno da ne postoji način da bilo ko ospori legitimitet članovima aktuelne Skupštine, kao ni biranim organima. Po najavama iz Kluba, izborna Skupština će biti zatvorena za javnost, a legalnim ‘nelojalnim’ članovima Skupštine će biti onemogućeno prisustvo", dodaju Firmaši uz podsećanje da po novom Zakonu o sportu članovi Upravnog odbora mogu i da krivično odgovaraju ako rade protiv interesa kluba.

2024 © - Vesti online