Subota 10.05.2014.
09:19
Ž. Marković - Vesti

U logorima bili samo Bošnjaci?!

Foto: Ilustracija

Tvrde to srpski logoraši koji smatraju da Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH, porukama sa otvaranja spomen-sobe u Brčkom ne doprinosi smirivanju situacije, niti pomirenju. Podsetimo, Izetbegović je rekao "da logoraši nisu bili krivi što se nisu uklapali u fašističke projekcije".


Federalni mediji su preneli izjavu predsednika Saveza logoraša BiH Jasmina Meškovića, koji je rekao da će u ovom muzeju "biti izloženi dokumenti, eksponati i fotografije logoraša iz cele BiH i svih nacionalnosti".


Ipak, za predsednika Saveza logoraša RS Branislava Dukića stvar je jasna - u Brčkom se niko nije bavio srpskim žrtvama, već je sve pokušaj manipulacije.


- Ovde su oni praktično priznali da su postojali logori za Srbe, ali u toj postavci u Brčkom nema nikakvih dokaza o stradanju Srba. To što priča Mešković je, dakle, neistina. Savez logoraša RS sa tim nema ništa - kaže Dukić za "Vesti".
 

Trabunjanje o fašizmu

Dukić je posebno ogorčen izjavama Izetbegovića i tvrdi da srpski logoraši aktuelnom bošnjačkom članu Predsedništva neće dozvoliti da poruke o fašizmu i fašistima šalje na teritoriju RS.
- Šta on ima nama da priča o fašizmu, kada se zna gde je bio i šta je radio njegov pokojni otac, dok su se naši preci borili da se ovde pobedi to zlo, kako bi, između ostalih, isti taj Izetbegović mogao normalno da živi - kaže Dukić.

2024 © - Vesti online