Petak 26.03.2010.
19:10
Tanjug

Dačić: Pripadnici manjina dobrodošli u policiji

 Pripadnici manjina dobrodošli u policiju: Ivica Dačić u Sremskoj Kamenici
 

"Otvoreni smo za pripadnike nacionalnih manjina da budu pripadnici policije i još jednom ih pozivam da konkurišu i ovde (u Centru) kad je reč o osnovnom policijskom obrazovanju", rekao je Dačić na svečanosti povodom završetka školovganje druge klase polaznika tog centra.


On je pozvao pripadnike nacionalnih manjina da konkurišu i za upis na Kriminalističko-policijskoj akademiji "jer je to najlakši put da se zaposle u Ministarstvu unutrašnjih poslova".


"Nama je neophodno potrebno i važno da pripadnici nacionalnih manjina budu u policiji i da pri tome svi pripadnici policije dobro poznaju jezik lokalne zajednice", rekao je Dačih, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Prema njegovim rečima, već su organizovane obuke u mnogim centrima za izučavanje jezika koji je zastupljen pored srpskog jezika i u tim lokalnim zajednicama.


"Tako da se možda neko iznenadi kad neki policajac govori albanski ili mađarski, ali u svakom slučaju to je rezultat obuke koju radimo zajedno sa misijom OEBS-a", rekao je Dačih, navodi se u saopštenju.


Od ukupno 120 devojaka i mladića Druge klase Centra koji su uspešno završili jednogodišnju obuku i pripremili se za pripravnički staž, već po tradiciji, izdvojeni su najbolji, kojima je ministar Dačić uručio prigodne nagrade.


Najbolji u rangu je Ninoslav Pejčinović (25) iz Gornjeg Milanovca, a nagrađeni su i Zrenjaninka Marina Bogdanov (26) i Bojan Veljković (24) iz Beograda.


2024 © - Vesti online