Četvrtak 08.05.2014.
19:47
Beta

Skolari: Znamo da se neće svi složiti, ali to je normalno

Luis Felipe Skolari
 

"Znamo da se neće svi složiti sa imenima na ovom spisku, ali to je normalno. Sada kada imamo 23 igrača, tražimo da nas navijači podrže, jer samo zajedno možemo da se fokusiramo na osvajanje Svetskog prvenstva", rekao je Skolari prilikom objavljivanja spiska.

Objavljivanje spiska brazilskih reprezentativaca za Mundijal privuklo je mnogo pažnje u toj zemlji. Više od 700 novinara bilo je akreditovano za izveštavanje iz
koncertne dvorane u Rio De Žaneiru, gde selektori tradicionalno objavljuju spisak igrača. Na Skolarijevom spisku nema Kake, Robinja, Ronaldinja i Alešandra Pata, koji su na prethodnim takmičenjima bili jedni od glavnih uzdanica Brazila.

Na predstojećem takmičenju Brazil će predstavljati samo petorica fudbalera koji su igrali na Svetskom prvenstvu pre četiri godine: Žulio Sezar, Tijago Silva, Dani Alveš, Maikon i Ramireš. Fred je igrao na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006.

"Ne mislim da će nedostatak iskustva igrača koji su igrali na svetskim šampionatima imati veliku ulogu. Naši igrači su iskustva sticali u svojim ligama u Evropi i ne mislim da će biti previše pogođeni time, iako u određenim situacijama igranje na svetskom prvenstvu može da bude važno", kazao je Skolari.

Prva postava Brazila će, prema najavama, biti ona koja je počela na Kupu konfederacija. Brazil je trijumfovao u 13 od poslednjih 14 utakmica, a jedini poraz zabeležili su od Švajcarske u pripremnom susretu.

"Važno je da svako može da navede bar većinu startera. Ne možemo sigurno da znamo da li ćemo koristiti potpuno isti tim, ali devet ili 10 njih će sigurno igrati", rekao je Skolari.

Brazil će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi A sa Hrvatskom, Meksikom i Kamerunom.
 

2024 © - Vesti online