Četvrtak 08.05.2014.
00:18
vesti

Jelena izgubila, ništa od novog meča sa Anom Ivanović!

 

Tako je Jankovićeva propustila priliku da u narednoj rundi igra protiv Ane Ivanović, od koje je izgubila nedavno na turniru u Štutgartu. Ivanovićeva je u drugoj rundi bila uspešnije od još jedne Srpkinje, Bojane Jovanovski.

Jelena je očajno odigrala prvi set, ali je posle razgovora sa trenerom Petrom Popovićem zaigrala mnogo bolje i preciznije u drugom setu. Imala je Jankovićeva prednost od 4:2, i tada je usledio jedini period krize, kad je Ruskina izjednačila na 4:4 i imala 15:40 na Jelenin servis. Srpkinja je spasila dve brejk lopte i kasnije uspela da stigne do izjednačenja u setovima.

U trećem odlučujućem setu Jankovićeva je napravila brzi brejk, povela sa 4:1, ali se Ruskina Pavljučenkova nije predavala. Odigrala je tri sjajna gema i brzo izjednačila na 4:4. U sledećem servis gejmu Jelena je bila pod velikim pritiskom, napravila je duplu grešku, pa promašila bekhend i forhend i činilo se da će Ruskinja lako stići do brejka. Međutim, Jankovićeva je baš u tim momentima zaigrala sjajno, osvojila je pet od narednih šest poena i povela sa 5:4. U narednom gemu Ruskinja je ponovo sigurno servirala i lako stigla do 5:5. I onda su usledili ključni trenuci meča, Jankovićeva je napravila dve duple greške, Ruskinja je iskoristila slabosti u igri protivnice i povela sa 6:5. Međutim, i Jelena je pokazala da se ne predaje tako lako, pa je smogla snage da u narednom gemu oduzme servis protivnici i uvede set u taj-brejk. U "dodatnoj igri" bolje se snašla Ruskinja i slavila rezultatom 7:3.

2024 © - Vesti online