Sreda 07.05.2014.
19:57
beta

Zajednica: Sve je regularno i u duhu fer-pleja!

 

Kako se navodi u saopštenju, uz konstataciju da su prisutne sudijske greške sastavni deo fudbalske igre i na višim nivoima takmičenja, nezadovoljstvo izazvano pojedinim sudijskim odlukama nikome ne daje za pravo da ruši ceo sistem i stvara lošu sliku o Super ligi Srbije.

"Sudijska organizacija je u ingerenciji Fudbalskog saveza Srbije i ne sumnjamo da će savez donositi odluke koje će zaštiti integritet takmičenja", navedeno je posle sednice.

Predsednik Zajednice Zvezdan Terzić ponudio je da svoj mandat stavi na raspolaganje članovima Izvršnog odbora, ali se o tome nije raspravljalo, jer je dosadašnji tok takmičenja "ocenjen najvišom mogućom ocenom". Superliga je saopštila da svi klubovi imaju obavezu da sve utakmice u prvenstvo igraju sa najboljim timom, maksimalno posvećeni pobedi i vođeni isključivo sportskim motivima u skladu sa pravilima igre. Navodi se da direktor lige ima obavezu da za utakmice do kraja prvenstva bira najkvalitetnije delegate, koji će obratiti maksimalnu pažnju na regularnost, dok će Sudijskoj komisiji biti sugerisano da se delegiraju najbolje sudije i kontrolori.

"Obavezuju se svi članovi klubova Super lige da će u slučaju bilo kakvih saznanja vezanih za nesportske ili sumnjive radnje odmah obavestiti direktora lige", stoji u saopštenju.

Takođe se navodi da će svi članovi klubova nezadovoljstva rešavati isključivo u okviru fudbalskih organa, a ne preko medija.

"Obavezuju se svi članovi klubova Super lige da će štititi integritet takmičenja, kao i da će svojim javnim nastupima dati pun doprinos stvaranju pozitivne slike o prvenstvu", piše u saopštenju.

Navodi se da klubovi unutar Zajednice izražavaju jedinstvo u nameri da se nastavi sa započetom realizacijom zacrtanih ciljeva, poput kvaliteta takmičenja, svojinske transformacije, pronalaženja sponzora, popravljanja imidža i ostalog. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković obavestio je članove Izvršnog odbora Zajednice da se takmičenje u Super ligi ne nalazi među prvih 10 koja su pod istragom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog neregularnosti.
 

2024 © - Vesti online