Petak 26.03.2010.
15:55
Vestionline

Evroliga: Teodosić odličan, Klejza najbolji

Sinoć su odigrani drugi mečevi četvrtfinalne serije Evrolige, a Linaz Kleiza je bio najuspešniji jer je u pobedi Olimpijakosa nad poljskim Prokomom u Atini (90:73) postigao 26 poena, uz devet skokova, dve ukradene lopte (pet faulova nad njim), što mu je donelo indeks 35.

Drugo mesto zauzeo je Amerikanac iz Prokoma, Kvintel Vuds sa 20 poena i 14 skokova (29 koeficient), dok je treći po uspešnosti bio junak pobede u prvom meču između Olimpijakosa i Prokoma, Miloš Teodosić, sa 14 poena i čak 12 asistencija, što je treći najbolji rezultat u istoriji plej-ofa Evrolige (27 koeficient).

Krilni centar CKSA iz Moskve Viktor Krijapa zabeležio je 14 koševa, šest skokova, tri asistencije i po dve blokade i ukradene lopte u drugoj pobedi Rusa nad španskom Kahom Laboral (83:63).

U prvoj petorci našao se i centar Reala Ante Tomić koji je bio junak pobede nad Barselonom u Kataloniji (70:63), sa učinkom od 22 poena, pet skokova i četiri blokade (26 koeficient).

"Opravdao je naša očekivanja i pokazao da imamo čemu da se radujemo u vremenu koje je ispred nas. Brzo uči i sazreva i zaista smo sretni što smo ga doveli", rekao je Mesina.

"Ovu utakmicu smo morali da dobijemo da bismo ostali u trci za "Fajnal for". Ja sam zadovoljan jer sam dobio šansu da se istaknem u ovako važnom meču. Još sam relativno nepoznat ovde i možda me niko ne poznaje, pa sam zato ispao u prvi plan. Nadam se da će tako biti i u budućnosti", rekao je Tomić.

2024 © - Vesti online