Petak 26.03.2010.
14:25
Vestionline

NLB: Zagreb domaćin 'Final 4'

Na završni turnir Jadranske lige, koji će biti održan od 23. do 25. aprila u Zagrebu učestvovaće domaća Cibona, beogradski Partizan, vršački Hemofarm i ljubljanska Olimpija.

Gradski odbor Zagreba će pomoći Ciboni sa milion i po kuna pri organizaciji turnira, budući da najtrofejniji zagrebački klub trenutno ima finansijskih problema.

Na početku su za domaćinstvo "F4" turnira konkurisala četiri grada - Vršac, Podgorica, Zagreb i Poreč. Nakon završetka regularnog dela sezone Vršac je bio favorit, ali je prednost ipak dobio Zagreb, koji će tako po drugi put u istoriji takmičenja biti domaćin regionalne lige.

"Nakon regularne sezone Vršac je bio najjači kandidat. Iako su kandidati nudili slične uslove, odlučili smo da turnir poverimo Zagrebu. Prošle godine smo imali uspešan turnir u Beogradu. Želeli smo da zadrzžimo kontinuitet odigravanja završnog turnira u najvećim dvoranama u regiji", rekao je direktor NLB lige Roman Lisac.

Utakmice će biti igrane u novosagrađenoj zagrebačkoj "Areni". Polufinala su zakazana za petak 23. aprila (Cibona - Union Olimpija, Partizan - Hemofarm), a finale u nedelju 25. aprila.

2024 © - Vesti online