Sreda 07.05.2014.
08:17 >> 11:58h
Beta, Srna, unian.net, rt.com

Pucnjava u Slavjansku

Ukrajinske trupe ne daju civilima da izađu iz Donjecka
 

Prema izveštajima ovog ruskog državnog medija na engleskom, na periferiji Slavjanska, okruženog ukrajinskom vojskom, preko noći se čula rafalna paljba i najmanje dve eksplozije.

12:00 - Poslanici ukrajinskog parlamenta saopštili su da nameravaju da osnuju privremenu komisiju koja će istražiti tragične događaje u Odesi od 2. maja.
09:55 - Rusija neće dozvoliti obnovu fašizma u Evropi, saopštio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom tragedije u Odesi i naglasio da će Moskva tražiti da se sazna istina o tom događaju.
08:30 - Proruski aktivisti u regionu Donjecka počeli su da dele oružje svim građanima koji su voljni da učestvuju u oružanim provokacijama, izjavio je Dmitrij Timčuk, šev ukrajinskog Centra za vojno-političke studije.

"Grad je opkoljen i civilima se ne dopušta da odu", rekao je predstavnik pobunjenika ruskoj agenciji Itar-Tas. Prema istom izvoru, na kontrolnim punktovima vladinih trupa oko grada primećen je dolazak "ljudi u crnim uniformama".

Trenutno, borbe se vode oko TV tornja, koje ukrajinske trupe pokušavaju da vrate od proruskih snaga.

Pročitajte još:

Ukrajinski vojnici na istoku Ukrajine

* Donjeck pod vlašću prorusa!

* Donjeck: Prorusi isterali policajce iz zgrade tužilaštva!

* VIDEO: Ovako deluje "Desni sektor"

* "Ameriko, ubedi Kijev da prestane"

* Fašizam vaskrsao u Ukrajini

"Naše sumnje su da se radi o pripadnicima (ultradesničkarskog) Desnog sektora, ali do sada nemamo konkretne dokaze", rekao je predstavnik pobunjenika.

Komandant snaga tzv. "Republike Donjeck", Igor Strelkov je izjavio da su oko grada, pored "čitave tenkovske brigade" od oko 30 vozila, takođe raspoređena artiljerijska oruđa, uključujući samohodni višecevni lanser raketa Grad.

2024 © - Vesti online