Utorak 06.05.2014.
15:54
Beta

Čović: Favoriti smo da dobijemo organizaciju kvalifikacija

 Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović
 

"U skladu sa dogovorom koji smo imali Zvezda je favorit da dobije organizaciju. Dobio sam saglasnost i podršku ljudi iz Jadranske lige. Očekujem da ne promene svoja mišljenja, pošto su malo bili skloni tome", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Zvezda je eliminisana u polufinalu regionalnog takmičenja od Cibone i nije se direktno plasirala u Evroligu, već će do nastupa morati da dođe kroz kvalifiakcije.

"Poslaćemo Evroligi dopis u kome želimo da budemo organizatori kvalifikacija. Ne interesuje nas da li će Cibona ići ili neće, Zvezda je izborila kvalifikacije i u skladu sa onim što je razgovarano sa Bartomeuom, ljudima iz grada i republike, obratićemo se Evroligi radi organizacije kvalifikacija", rekao je Čović.

Prema njegovim rečima grad Beograd će poslati pismo u kojem podržava kvalifikacioni turnir za Evroligu.

"Beograd će poslati pismo o namerama, da podržava kvalifikacioni turnir i da ulazi u kandidaturu za organizaciju fajnal-fora. Mislim da fajnal-for Evrolige ne može biti realan 2015. godine, ali može biti 2016. godine", istakao je Čović.

On je dodao da su se čelnici Evrolige tokom završnog turnira Jadranske lige uverili u organizacione kapacitete Beograda i Srbije.

"Sigurno je da Arena neće biti prazna, kao kada su Hrvati igrali između sebe. Zvezdi su potrebne samo tri dobre utakmice i tri dobre pobede u kvalifikacijama da bi sledeće sezone igrala tamo gde joj je mesto, u Evroligi", rekao je Čović.

Prema njegovim rečima, odluka o domaćinstvu kvalifikacionog turnira za Evroligu biće doneta krajem jula.

2024 © - Vesti online