Ponedeljak 05.05.2014.
20:26
Beta

Čepurin: Rusi i Srbi na strani pravednosti

Aleksandar Čepurin i Tomislav Nikolić
 

Prijemu u ruskoj ambasadi povodom 9. maja prisustvovali su predsednik ruske državne Dume Sergej Nariškin, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, brojni zvaničnici srpske vlade, vojske i veterani Drugog svetskog rata.

Čepurin, jedini govornik na skupu, kazao je pored ostalog: "Rekli su nam da su praznici i da niko neće doći, ali odziv je 99 odsto".

"Danas doživljavamo tragediju bratskog naroda Ukrajine. Posle Balkana, Jugoslavije, nacional-radikali su se podigli u Ukrajini. Kao i pre 70 godina u Hatinu, fašisti - ovog puta u Odesi - spaljuju žive civile. Oni i njihovi gospodari prete Rusiji", rekao je Čepurin.

Prema rečima ruskog ambasadora, "pre više od 100 godina, kada su Rusiji pretili zbog toga što je pomagala slovenskim narodima Balkana, ruski car Nikolaj Drugi je proročanski rekao: 'Pretiti Rusiji je lako. Ali to je uzalud".

"Komplikovane probleme ne treba rešavati pretnjama, već političkim dijalogom", rekao je Čepurin.

Pored Nikolića, prisutni su bili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrana Bratislav Gašić, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar finansija Lazar Krstić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministarka bez portfelja za evropske integracije Aleksandra Joksimović, načelnik generalštaba Ljubiša Diković i drugi.

2024 © - Vesti online