Ponedeljak 05.05.2014.
16:27
Srna

"Srbija bi mogla uskoro u EU"

Štefan File čestita Tomislavu Nikoliću na dosadašnjem napretku na putu za EU
 



File je poslije sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da su pred Srbijom u narednim mesecima tri prioriteta koja treba da ispuni.

To su, kako je naveo, privredne reforme, vladavina prava uključujući i borbu protiv korupcije i reformu državne uprave, a treći uslov je opredjeljenje za normalizaciju odnosa sa Prištinom i regionalna saradnja.

File je najavio da će EU povećati podršku Sriji u narednoj fazi tehničkom i stručnom pomoći u usklađivanju zakonodavstva Srbije sa evropskim.

- Godine 2004. evropske integracije Srbije izgledale su kao veoma daleka budućnost. Danas očigledno izgleda kao izvesnost i uveren sam da Srbija ima sposobnosti da tu mogućnost učini stvarnošću veoma uskoro - rekao je File.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da ne očekuje da EU na bilo koji način zaustavi ono što je Srbije postigla do sada i istakao posvećenost Beograda integracijama u EU.

Nikolić je zahvalio Fileu na dosadašnjoj saradnji, ističući da je zahvaljujući Fileovom uticaju izmenjena slika o Srbiji, a njegova posvećenost uticala na to da Srbija počne pregovore kao kandidat za članstvo u EU.

2024 © - Vesti online