Ponedeljak 05.05.2014.
12:05
Beta

Kod koga su državne pare za sanaciju od nevremena?

Seljacima poplava odnese sve, a nekima donese novac
 

Kritika je stigla posle poplave od pre dve nedelje kada je u Dragačevu nastala velika šteta, a saopšteno je da je Opština dobila velika sredstva i da ipak ništa nije učinjeno.

Kako je Sretenović izjavio novinarima, Ministarstvo infrastrukture je tada Opštini Lučani prenelo 11.500.000 dinara koji nisu namenski potrošeni i da pojedini oštećeni meštani nisu ništa dobili.

"U junu 2011. godine grad je u pojedinim dragačevskim selima pričinio veliku štetu i Vlada je pomogla sa četiri miliona dinara, a tadašnji predsednik Opštine Slobodan Jolović od tih para narodu nije dao ni dinara", rekao je Sretenović.

On je zatražio da se sve ispita i da se kaže istina gde su pare potrošene i zašto su poplave ponovo napravile pustoš.

Oglasio se i Jolović saopštenjem da je Ministarstvo namenilo deset miliona dinara, a dobijeno je samo 1.500.000 i utrošeno na sanaciju nekategorisanih puteva.

On objašnjava da je procenjena šteta od nevremena u junu 2011. godine u devet sela bila 604.760.000 dinara, a iz republičkog budžeta dobijena su samo četiri miliona što je preneto mesnim zajednicama da samostalno odluče gde su prioriteti.

"Bilo je mnogo lažnih prijava, pa je utvrđeno da je u Kotraži od 22 čak 21 bila neistinita - lažno je prikazana šteta na polupanom crepu: bilo je prijavljeno da je razbijeno 53.090 komada, a stvarno oštećenje je bilo na 11.575 crepova", rekao je Jolović.

Jolović je za svog nasledinika kazao da "nije dorastao funkciji na kojoj se nalazi".

2024 © - Vesti online