Nedelja 04.05.2014.
19:10
mozzartsport.com

Čelzi nemoćan protiv Noriča, ništa od titule!

 

Pao je mrak na oči Žozeu Murinju! Njegov Čelzi je u samo četiri dana pretrpeo dva jaka udarca u bradu i sad je izvesno da će Portugalac prvi put u karijeri ostati bez ijednog trofeja u sezoni. Posle eliminacije u polufinalu Lige šampiona, Plavci su ostali i bez teoterskih šansi da se dočepaju titule u Premijer ligi, jer posle razočaravajućeg remija sa Noričem (0:0) imaju bod manje i utakmicu više od Mančester Sitija koji će za slučaj da slavi protiv Aston Vile i Vest Hema (oba susreta igra na Etihadu) osvojiti titulu prvaka Engeske.


Murinjo je protiv Kanarinaca izveo kombinovan tim, ostavivši na klupi Toresa, Etoa i Azara - sa kojim je poslednjih dana ušao u otvoren sukob - i to mu se osvetilo, jer je naročito u prvom delu bio sve samo ne opasan. Doduše, Širle je u prvom poluvremenu zatresao stativu, u drugom je okvir gola pogodio rezervista David Luiz, shvatio je i Murinjo da je vrag odneo šalu, pa je na teren poslao Azara što je ubrzalo igru domaćina, koji je dominirao terenom u drugih 45 minuta, ali promena na semaforu nije bilo.


Čelzi i Murinjo su tražili dva jedanaesterca, ali je snimak iz 55. minuta pokazao da nije bilo prekršaja nad Širleom, a ni četiri minuta kasnije, jer se ispostavilo da je Azar samo naleteo na Benata i da prekršaja nije bilo. Čak je očigledniji prekršaj koji je u prvom delu Teri načinio nad Olsonom, ali ni jedanaesterca za Norič nije bilo, pa će Kanarinci od avgusta najverovatnije u Čempionšip.

2024 © - Vesti online