Nedelja 04.05.2014.
17:13
mozzartsport.com

Azar više ne može sa Murinjom, Barsa koristi situaciju?!

Branislav Ivanović i Eden Azar
 

Stara poslovica kaže "gde ima dima, ima i vatre", ali ćemo u ovom slučaju prepostaviti da katalonski Mundo Deportivo radi u inters Barselone. Naime, pomenuti list tvrdi da bi as Čelzija Eden Azar mogao da se tokom leta preseli u Primeru pošto je navodno u toliko lošim odnosima sa trenerom Žozeom Murinjom da je njihova dalja saradnja postala nemoguća.


Podsetimo, Azar i Murinjo su posle revanša sa Atletikom u Ligi šampiona razmenili nekoliko oštrih reči pošto se belgijski reprezentativac, poznat po fantastičnim ofanzivnim karakteristima, ne slaže sa defanzivnim stilom šefa struke. Portugalskom strategu se, pak, ne dopada što Azar zanemaruje odbrambene zadatke. Koliko u celoj priči ima istine teško je reći, ali tek da podsetimo da Murinjovi konflikti sa zvezdama na terenu u poslednje vreme nisu retkost.

U Realu je iz tima izbacio Ikera Kasiljasa, čim je stigao na Stamford odrekao se i usluga Huana Mate, najboljeg igrača londonskih Plavaca u poslednje dve godine.
Azara, takođe, u Belgiji bije glas da ume da bude problematičan, pa je pre tri godine na kratko izbačen iz nacionalnog tima pošto je tokom kvalifikacione utakmice sa Turskom, nezadovoljan zbog toga što je počeo na klupi, a ubrzo pošto je ušao na terenu ponovo izveden iz igre, odbio da se pozdravi sa tadašnjim selektorom Lekensom, a zatim izašao sa stadiona i otišao - na hamburger?!
Ipak, nema sumnje da u Barsi vole tako tehnički potkovane igrače, a i Azaru je drag takav način ige. Stoga je, barem ako je za verovati Mundo Deportivu, sam preporučio Kataloncima.
"Ako me želite, tu sam", glasila je navodna poruka Azara, koji ističe i da su odnosi Belgijanca i Murinja stigli do "tačke sa koje nema nazad".


Videćemo. Možda bismo odgovor mogli da naslutimo već na današnjoj utakmici Čelzija sa Noričem u kojem je Plavcima pobeda neophodna kako bi ostali u šampionskoj trci.

2024 © - Vesti online