Nedelja 04.05.2014.
16:19
Beta

Maljkovićeva: Teško je opisati uzbuđenje u klubu i gradu

 

"Ovo je svakako nadmašilo sva očekivanja koja smo imali na početku sezone. Ideja je bila da se klub konsoliduje i stabilizuje kako bismo u narednom periodu mogli da podignemo naše ambicije, ali uspeli smo da stignemo do Evrope već iz prvog pokušaja. Ovo je veliki uspeh pogotovo kada se uzme u obzir da se klub takmiči u prvoj ligi samo tri sezone", rekla je Maljkovićeva.

Lion, za koji nastupaju i srpske košarkašice Milica Dabović i Marina Marković, pobedio je u majstorici čelendž runde ekipu Nanta sa 76:61, čime su po prvi put u 14-godišnjoj istoriji kluba obezbedile učešće u Evropi. Marina Maljković ostvareni rezultat objašnjava jedinstvom u timu.

"Ceo grad je bio uz nas i to jedinstvo se prenelo i na ekipu. Kao što je poznato, ja pre svega cenim ljudske kvalitete i u Lionu sam našla i takve igračice i takvu upravu. Zajedno smo, uz veliki trud, uspeli da prevaziđemo brojne probleme sa kojima smo se suočili od samog starta i ovo je bio rezultat tog našeg rada", rekla je Maljkovićeva.

Košarkašica Liona, Milica Dabović rekla je da nije pogrešila, što je u zimskom prelaznom roku prešla u francusku ekipu.

"Dolazak u Lion bio je prava stvar. Tu sam se našla u prilici da svake nedelje igram jake utakmice u jakom prvenstvu. Ovaj rezultat je svakako prevazišao naša očekivanja, oduševljena sam što smo osvojile prvi trofej u klupskoj istoriji", kazala je Dabovićeva.

Tim Marine Maljković je regularni deo sezone završio na petom mestu, gde su mu samo dva boda nedostajala da se bori za titulu.
 

2024 © - Vesti online