Nedelja 04.05.2014.
12:35
Beta

Krvavi i izubijani Mejveder ostao neporažen!

Flojd Mejveder
 

Mejveder, koji važi za najboljeg boksera sveta, završio je rano jutros borbu krvav i u modricama, a svoju 46. pobedu u isto toliko mečeva dobio je rezultatima 114:114, 116:112 i 117:111. Maidana sada ima učinak od 35 pobeda i četiri poraza.

Maidana je pre meča važio za potpunog autsajdera, pogotovo kada mu je zabranjeno da koristi svoje rukavice pre meča, iako ih je Sportska komisija Nevade odobrila. Mejvederov kamp je zapretio da će se povući iz borbe ako popularni "Čino" ne promeni opremu. Argentinac je ljubiteljima boksa ranije pokazao da je ograničen tehnički, ali da ima silovit udarac. Jutros je svima pokazao zašto važi za jednog od najsilovitijih boksera današnjice. Od prvog do poslednjeg gonga, Čino je silovito napadao, ispaljivao udarce, gurao Flojda na konopce i terao ga da koristi svu svoju veštinu da bi "preživeo".

Mejveder je u sjajnom meču osvojio više poena, ali je dobio mnogo batina, pošto ga je Maidana često udarao u bubrege, u zadnju stranu glave i po rukama, što su sve udarci koji se ne boduju, ali doprinose uzbudljivosti meča. Sudija Toni Viks nekoliko puta je opominjao Maidanu zbog niskih udaraca i često je morao da razbija klinč. Mejveder se borio drugačije nego do sada. Umesto da radi iza svog
prednjeg direkta, kontrira i drži se na distanci, "Novac" (Money) se odlučio da se drži sredine ringa i razmenjuje udarce sa Maidanom. Doduše, Mejvederu je bilo teško da kontrira zbog Maidaninog neuobičajenog stila udaranja.

Osim toga, Mejveder je jutros prvi put u profesionalnoj karijeri imao posekotinu, a posle meča je rekao da tokom dve runde nije ništa video. Uprkos svemu tome, sjajni Amerikanac je brzinom, ogromnom preciznošću udaraca i kretanjem uspeo da neutrališe brutalnog Argentinca i odnese pobedu. Meč u Las Vegasu održan je u bučnoj fudbalskoj atmosferi, a odmah posle borbe su se svi u ringu složili da bi revanš trebalo da se održi. Mejveder je kazao da u 37. godini nije star i da je namerno promenio stil da bi navijačima bilo zanimljivije da gledaju.

"Ljudi su navikli da boksujem i pobeđujem sve i da ne izgubim ni rundu. Ova borba je bila neizvesna. Što se mene tiče, za mene važi 'kvaka 22': ako pobedim, onda je meč dosadan, a ako se borim, onda sam ostario. Stalno me je pritiskao i zato sam odlučio da se borim drugačije", rekao je Mejveder.

Maidana i Mejveder tokom sjajnog meča u Las Vegasu
 

Na konferenciji za novinare je pohvalio svog rivala.

"Sjajan si bokser i sjajan si borac, samo nemoj sledeći put toliko da me udaraš ispod pojasa...Ako navijači žele revanš, daćemo im revanš", rekao je Mejveder.

Maidana je kazao da veruje da je pobedio.

"Defintivno mislim da sam pobedio, tako da - da, daću mu revanš. Flojd se nije tukao kao muškarac, kao što sam očekivao. Morao sam da promenim rukavice i opet sam se sjajno pokazao. On jeste dominirao u nekim rundama, ali u većini sam ja dominirao nad njim", rekao je Maidana.

Mejveder već unapred ima zakazanu borbu za 13. septembar, ali se još ne zna protiv koga. Što se tiče rukavica, Maidana je hteo da nosi Everlast Em-eks (MX),
koje su specijalno napravljene za njega, ali je Mejvederov kamp rekao da postava nije dobra. Kamp Amerikanca odbacio je i drugi par, koji je komisija odobrila. Posle mnogo neizvesnosti, borba se ipak održala. Maidana je nosio Everlast, ali ne Em-eks, nego "Pauer lok" (Power Lock). Razlika je u tome što su Em-eks meksičke i postava je napravljena od pene i oštre dlake i ima mekšu kožu, i obično ih nose udarači. Pauer lok je napunjena penom i ima zašiven palac, tako da je potpuno aerodinamična.

2024 © - Vesti online